Kvizovi
Hrana i piće
Slastica kojoj je teško odoljeti! Ove prefine raffaello kuglice brzo su gotove, a za pripremu vam je potrebno svega nekoliko sastojaka
Je li vam poznata situacija kada se približavate svadbenim slasticama ili božićnim kolačićima, a u vama je samo nada da se na toj plati nalaze Raffaelo kuglice? Ako ste ikada ostali razočarani, dobra vijest je da je te bijele loptice jednostavno napraviti u vlastitoj kuhinji. Recepti koje smo pronalazili često su tražili mlijeko u prahu ili su uključivali kuhanje pudinga od vanilije. Nama je tu nedostajalo okusa bijele čokolade, a ponekad bi se izgubio i okus kokosa. Zato smo odlučili napraviti svoj recept za raffaello kuglice i pokazalo se kao dobra odluka!
RAFFAELO JE POSTAO PRAVI BREND
Raffaelo je nastao u rukama slastičarskih majstora iz Ferrero kompanije. Već smo upoznati s njihovom ekspertizom stvaranja vrhunskih proizvoda te brige o kvaliteti i sastojcima, stoga ne čudi što je i od ove slastice stvoren pravi brend.
Iako su se pojavljivale replike, nijedna nije uspjela doseći bogatstvo okusa i prepoznatljivost originalnih Raffaello kuglica. Njihov ukus je nedostižan, a prepoznatljiv je ne samo po sastojcima, već i po pakiranju i izgledu. Često se koristi naziv “Raffaello” i za druge kokos kuglice, pokazujući koliko su ti slatkiši postali ikonični. No, kada ih probate, znate da to jednostavno nije original. Raffaello kuglice postale sinonim za vrhunsku slasticu koja se pamti.
KOKOS I BADEM ESENCIJA SU OVIH KUGLICA
Raffaello je slatkiš koji izaziva odlučne reakcije – ili ih obožavate ili ih izbjegavate. Nema prostora za sredinu. Kada zamislite okus ovih kuglica u vašim ustima, prve arome koje prožimaju okusne pupoljke su kokos, mliječna krema s tonovima vanilije i badem. Tijekom pisanja recepta, vodili smo se ovom slikom i željeli smo se približiti što više, a da istovremeno ne kompliciramo. Jer ipak, Raffaello je desert koji se ponosi jednostavnošću.
RECEPT ZA RAFFAELLO KUGLICE
Pripremite špatulu i posudu prikladnu za topljenje čokolade na pari. Posuda neka bude dovoljno velika jer ćete u nju umiješati i preostale sastojke. Evo koji su to:
- 150 g bijele čokolade
- Prstohvat soli
- 180 g kondenziranog mlijeka
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 180 g kokosa
- 8-10 badema
- 50 g kokosa (za uvaljati kuglice)
POSTUPAK PRIPREME
- Možete početi s tostiranjem badema. To možete učiniti na tavi ili tako da ih ubacite u zagrijanu pećnicu na 200 °C na oko 20 minuta. Ostavite da se ohlade.
- Bijelu čokoladu razlomite na kockice, posipajte prstohvatom soli, a zatim otopite na pari.
- U otopljenu čokoladu umiješajte kondenzirano mlijeko i ekstrakt vanilije. Sjedinite.
- Postepeno dodavajte kokos dok ne dobijete mekano tijesto.
- Prebacite tijesto u hladnjak na 15 minuta kako bi se malo stisnulo za lakše oblikovanje.
- Uzmite komadić tijesta i njime obujmite badem. Oblikujte kuglicu koju zatim uvaljajte u kokos. Ponovite postupak dok ne potrošite svo tijesto. Ukupno ćete dobiti između 8 i 10 kuglica.
- Kuglice smjestite u hladnjak na barem 20 minuta prije uživanja u nježnom okusu kokosa!
Recept je pripremila Laura Bais s bloga Tikvica. Njezine recepte možete pratiti i na Facebooku, Instagramu, TikToku i Pinterestu.