Slastica kojoj je teško odoljeti! Ove prefine raffaello kuglice brzo su gotove, a za pripremu vam je potrebno svega nekoliko sastojaka

Foto: Laura Bais /Tikvica.com

Je li vam poznata situacija kada se približavate svadbenim slasticama ili božićnim kolačićima, a u vama je samo nada da se na toj plati nalaze Raffaelo kuglice? Ako ste ikada ostali razočarani, dobra vijest je da je te bijele loptice jednostavno napraviti u vlastitoj kuhinji. Recepti koje smo pronalazili često su tražili mlijeko u prahu ili su uključivali kuhanje pudinga od vanilije. Nama je tu nedostajalo okusa bijele čokolade, a ponekad bi se izgubio i okus kokosa. Zato smo odlučili napraviti svoj recept za raffaello kuglice i pokazalo se kao dobra odluka!

RAFFAELO JE POSTAO PRAVI BREND

Raffaelo je nastao u rukama slastičarskih majstora iz Ferrero kompanije. Već smo upoznati s njihovom ekspertizom stvaranja vrhunskih proizvoda te brige o kvaliteti i sastojcima, stoga ne čudi što je i od ove slastice stvoren pravi brend.

Iako su se pojavljivale replike, nijedna nije uspjela doseći bogatstvo okusa i prepoznatljivost originalnih Raffaello kuglica. Njihov ukus je nedostižan, a prepoznatljiv je ne samo po sastojcima, već i po pakiranju i izgledu. Često se koristi naziv “Raffaello” i za druge kokos kuglice, pokazujući koliko su ti slatkiši postali ikonični. No, kada ih probate, znate da to jednostavno nije original. Raffaello kuglice postale sinonim za vrhunsku slasticu koja se pamti.

KOKOS I BADEM ESENCIJA SU OVIH KUGLICA

Raffaello je slatkiš koji izaziva odlučne reakcije – ili ih obožavate ili ih izbjegavate. Nema prostora za sredinu. Kada zamislite okus ovih kuglica u vašim ustima, prve arome koje prožimaju okusne pupoljke su kokos, mliječna krema s tonovima vanilije i badem. Tijekom pisanja recepta, vodili smo se ovom slikom i željeli smo se približiti što više, a da istovremeno ne kompliciramo. Jer ipak, Raffaello je desert koji se ponosi jednostavnošću.

RECEPT ZA RAFFAELLO KUGLICE

Pripremite špatulu i posudu prikladnu za topljenje čokolade na pari. Posuda neka bude dovoljno velika jer ćete u nju umiješati i preostale sastojke. Evo koji su to:

SASTOJCI

  • 150 g bijele čokolade
  • Prstohvat soli
  • 180 g kondenziranog mlijeka
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 180 g kokosa
  • 8-10 badema
  • 50 g kokosa (za uvaljati kuglice)

POSTUPAK PRIPREME

  • Tostirajte bademe na tavi ili u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta, zatim ih ostavite da se ohlade.
  • Bijelu čokoladu razlomite na kockice, posipajte prstohvatom soli i otopite na pari.
  • U otopljenu čokoladu umiješajte kondenzirano mlijeko i ekstrakt vanilije, dobro sjedinite.
  • Postepeno dodavajte kokos miješajući dok ne dobijete mekano tijesto.
  • Stavite tijesto u hladnjak na 15 minuta da se stisne za lakše oblikovanje.
  • Uzmite komadić tijesta, obujmite jedan badem i oblikujte kuglicu.
  • Kuglicu uvaljajte u kokos.
  • Ponavljajte postupak dok ne potrošite svo tijesto (8-10 kuglica ukupno).
  • Kuglice stavite u hladnjak na najmanje 20 minuta prije posluživanja.

Recept je pripremila Laura Bais s bloga Tikvica. Njezine recepte možete pratiti i na Facebooku, Instagramu, TikToku i Pinterestu.

Pročitajte još