
Kvizovi
Je li vam poznata situacija kada se približavate svadbenim slasticama ili božićnim kolačićima, a u vama je samo nada da se na toj plati nalaze Raffaelo kuglice? Ako ste ikada ostali razočarani, dobra vijest je da je te bijele loptice jednostavno napraviti u vlastitoj kuhinji. Recepti koje smo pronalazili često su tražili mlijeko u prahu ili su uključivali kuhanje pudinga od vanilije. Nama je tu nedostajalo okusa bijele čokolade, a ponekad bi se izgubio i okus kokosa. Zato smo odlučili napraviti svoj recept za raffaello kuglice i pokazalo se kao dobra odluka!
Raffaelo je nastao u rukama slastičarskih majstora iz Ferrero kompanije. Već smo upoznati s njihovom ekspertizom stvaranja vrhunskih proizvoda te brige o kvaliteti i sastojcima, stoga ne čudi što je i od ove slastice stvoren pravi brend.
Iako su se pojavljivale replike, nijedna nije uspjela doseći bogatstvo okusa i prepoznatljivost originalnih Raffaello kuglica. Njihov ukus je nedostižan, a prepoznatljiv je ne samo po sastojcima, već i po pakiranju i izgledu. Često se koristi naziv “Raffaello” i za druge kokos kuglice, pokazujući koliko su ti slatkiši postali ikonični. No, kada ih probate, znate da to jednostavno nije original. Raffaello kuglice postale sinonim za vrhunsku slasticu koja se pamti.
Raffaello je slatkiš koji izaziva odlučne reakcije – ili ih obožavate ili ih izbjegavate. Nema prostora za sredinu. Kada zamislite okus ovih kuglica u vašim ustima, prve arome koje prožimaju okusne pupoljke su kokos, mliječna krema s tonovima vanilije i badem. Tijekom pisanja recepta, vodili smo se ovom slikom i željeli smo se približiti što više, a da istovremeno ne kompliciramo. Jer ipak, Raffaello je desert koji se ponosi jednostavnošću.
Pripremite špatulu i posudu prikladnu za topljenje čokolade na pari. Posuda neka bude dovoljno velika jer ćete u nju umiješati i preostale sastojke. Evo koji su to:
Recept je pripremila Laura Bais s bloga Tikvica. Njezine recepte možete pratiti i na Facebooku, Instagramu, TikToku i Pinterestu.
Kvizovi
U PRIZEMLJU MSU-A
Skriveni dragulji Europe
Nova hit destinacija
Cirkuska tragedija stoljeća
BAŠ MU SE VESELIMO!
U PRIZEMLJU MSU-A
ZASLADITE SE, ZASLUŽILI STE
MEDITERANSKI KLASIK
Razgovor s Josipom Korakom
U SAMOM MUZEJU
omiljena proljetna slastica
ISKORISTITE SEZONU
ISKORISTITE SEZONU
Ručak za pamćenje