
ISKORISTITE SEZONU
Ljubitelji voća gastronomsku godinu često dijele na dva dijela. Prvi, kasno jesenski i zimski period kiselkastog je okusa agruma i kiwija, a simbol onog šarenijeg, slađeg i bogatijeg proljeća prve su jagode na tržnicama i štandovima. Nakon njih kreće ljetno voćno obilje koje miriše na trešnje, breskve, marelice, lubenice… Ali kao da sve počinje baš s tim s crvenim i mirisnim jagodama. Ako tražite jednostavan i ukusan desert u kojem će jagode zablistati u punom sjaju, isprobajte recept za Eton mess, slasticu od jagoda, meringe i šlaga.
Jedan od najpopularnijih deserata s jagodama je legendarna Pavlova torta, prekrasna kombinacija kore od bjelanjaka, kreme od vanilije, šlaga i sočnih jagoda. Ali ako danas nemate strpljenja za pečenje beze kora pravilnog okruglog oblika i pažljivo nadijevanje kremom i voćem, napravite okusom sličan desert koji zahtjeva puno manje truda. Napravite nered, i to Etonski! Legenda kaže da je ovaj desert i nastao kad je Pavlovu tortu nesretnim slučajem zgnječio labrador koji je sjeo na kutiju u kojoj je bila.
„Eton mess“je ime slastice koja se tradicionalno poslužuje u Etonu, prestižnoj britanskoj školi za pripadnike visokog društva, a sastoji se od puslica od bjelanjka, šlaga i jagoda. Na Etonu su se obrazovali i prinčevi William i Harry, pa ako je ovaj neuredni slatkiš bio dovoljno dobar za njih, tko smo mi da pazimo na izgled deserta. Sastojci koji vam trebaju su vrlo bazični i, osim samih jagoda, jeftini. Evo kako napraviti popularni „Eton mess“.
ISKORISTITE SEZONU
BALKAN JE SVE VEĆI HIT
Kvizovi
SVE TO U JEDNOM DANU!
neočekivani heroji
Najneobičniji zakon u Europi?
ISKORISTITE SEZONU
Ručak za pamćenje
Legendarno mjesto
TRAŽENA BILJNA DELICIJA
KAKVO OSVJEŽENJE
Recepti za prigodne dane
SKUHAJTE NA VRIJEME!
Tjedan azijskih specijaliteta
Uskršnja trpeza