
PROŠIRENJE PONUDE
Nikada nismo čuli da se netko žali kako ima previše recepata za piletinu. Stoga, što je još jedan u nizu, zar ne? Pogotovo kada se radi o sočnoj piletini u ukusnom i živahnom umaku. Danas vam donosimo recept za pileću piccatu (poznatu i pod engleskim nazivom chicken piccata), jelo koje je zaludilo internet. Ovaj klasik kombinira nježne pileće zabatke s bogatim umakom od limuna. Okus je savršeno uravnotežen – osvježavajuće limunast, s blagom slanošću kapara i kremastošću maslaca. Jelo izgleda impresivno na tanjuru, a zapravo je toliko brzo i jednostavno za pripremiti.
Iako se često smatra talijanskim jelom te je smještena rame uz rame s carbonarom i lazanjama, pileća piccata kakvu danas poznajemo zapravo je rezultat talijansko-američke kuhinje. Ova verzija jela koristi tanke pileće odreske koji se paniraju u brašnu, prže do zlatno smeđe boje, a zatim prelijevaju umakom od limuna, maslaca i kapara uz česti dodatak bijelog vina. U Italiji se tradicionalno koristi teletina za pripremu piccate, dok je pileća varijanta postala iznimno popularna upravo u Americi. Umak od limuna i maslaca česta je kombinacija u talijanskoj kuhinji, ali dodatak kapara daje ovoj verziji poseban, pikantan okus.
Za pripremu pileće piccate, piletina se prvo uvalja u brašno i onda prži. Ovaj korak je ključan jer brašno pomaže da piletina dobije lijepu zlatnu boju i hrskavu teksturu, a također pomaže i da umak kasnije bolje prekriva meso. Iako se često koriste pileći zabatci, pileća prsa mogu biti još brža opcija. Pileća prsa se brže ispeku i mogu vam uštedjeti dodatno vremena u pripremi ovog jela. Osim toga, u piccatu možete dodati i još neke sastojke, na primjer, artičoke i češnjak.
Pileća piccata najčešće se poslužuje uz tjesteninu. Fettuccine su odličan izbor jer njihova široka površina dobro drži umak, ali možete koristiti i druge vrste tjestenine. Što se samog umaka tiče, evo koji će vam sastojci biti potrebni:
Recept je pripremila Laura Bais s bloga Tikvica. Njezine recepte možete pratiti i na Facebooku, Instagramu, TikToku i Pinterestu.
PROŠIRENJE PONUDE
SVI NA SLJEME!
Kvizovi
samo da je povoljno!
CRNI KRALJEVIĆ ŠOLTE
Arehološka senzacija
U PRIZEMLJU MSU-A
ZASLADITE SE, ZASLUŽILI STE
MEDITERANSKI KLASIK
Razgovor s Josipom Korakom
U SAMOM MUZEJU
omiljena proljetna slastica
ISKORISTITE SEZONU
ISKORISTITE SEZONU
Ručak za pamćenje