
Slastica s potpisom grada
Zasitne su, jednostavne za napraviti, raznolike u pogledu okusa… Svatko od nas ima svoj recept za palačinke koji redovito „pali”, a zapravo je fascinantno kako se jedno naizgled jednostavno jelo može pripremiti na milijun različitih načina. Zahvaljujući relativno blagom okusu, palačinke se dobro slažu s mnoštvom različitih nadjeva, kako slatkih tako i slanih. Lako ih je prilagoditi kao opciju za doručak, ručak, večeru ili desert. No kako vam zvuči kombinacija sa šunkom, sirom, pancetom i kobasicama? Domaća blogerica Marina Obradović, poznatija na društvenim mrežama pod imenom Priče jedne kuhače, otkrila nam je savršen recept za pohane palačinke koje provjereno nestaju s tanjura u tren oka!
Hrskava izvana, ali izvanredno mekana iznutra, ova slana kombinacija omiljenog jela zamijenit će uobičajeni sendvič sa šunkom i sirom bilo koji dan u tjednu. Postupak je vrlo jednostavan! Za ove pohane palačinke potrebno je malo više vremena nego za vaše prosječno jelo… Ali vrijedi baš svake minute koju provedete pripremajući ih!
Za palačinke:
Nadjev:
Pohanje:
Pirovo brašno se smatra zdravijom i hranjivijom varijantom nego onaj od pšenice, jer pir ima visok udio ugljikohidrata, proteina i dijetalnih vlakana te pomaže u regulaciji probave, smanjenju nadutosti, grčeva i proljeva. Ako su vam dosadile klasične varijante i veliki ste ljubitelj ovih finih smotuljaka, vrijeme je da probate palačinke od pirovog brašna i mrkve!
Slastica s potpisom grada
Omiljeni kolač
NEOTKRIVENI RAJ
Sveopća kontrola
Kvizovi
Zeleni kutci blizu Zagreba
Slastica s potpisom grada
Omiljeni kolač
Prava blagdanska zvijezda
Dalmatinski klasik
Obiteljski ručak bez mesa
Lagano i puno okusa
Tanjur pun morskih priča
Oslić na dva načina
Ručak ili večera bez stresa