
PROSLAVA U SPLITU
Jednostavan za pripremu, pun okusa i savršen uz svako mesno jelo – restani krumpir klasik je kojem se uvijek rado vraćamo.
U jesenskim, a pogotovo hladnim zimskim danima ništa ne paše bolje od konkretnih, zasitnih jela čije se recepture ne mijenjaju već stoljećima. Uostalom, zašto eksperimentirati kad je klasika toliko ukusna i u tim jelima baš svi uživaju! Jedan od omiljenih priloga u hladnije doba godine je kombinacija restanog krumpira i kiselog kupusa, koja savršeno ide uz domaće kobasice, krvavice ili neodoljivi buncek. Ako se pitate kako pripremiti savršeni restani krumpir i kiselo zelje, u nastavku donosimo provjeren recept i savjete za pripremu.
Krumpir je svestrana i mnogima omiljena namirnica koja je u Europu stigla tek prije nekoliko stotina godina i svojedobno ju je doslovno spasila od gladi! U hrvatskim se kućanstvima konzumira redovito, pečeno meso nezamislivo je bez slasnih krumpira, kuhan se često poslužuje uz ribu, pire krumpir prilog je kojeg klinci obožavaju od najranije dobi, a popularnost pomfrita ne treba posebno naglašavati. Uz to, krumpir je povoljna, zasitna i svima lako dostupna namirnica.
Restani krumpir jede se u cijelog Hrvatskoj, a najpopularniji je u Zagorju i na sjeveru zemlje. Kombinira dvije naizgled jednostavne namirnice, krumpir i luk, od kojih nastaje fantastičan spoj pun okusa. Najbolje će ispasti ako nabavite fine, domaće krumpire, a u ovom jelu bolje će funkcionirati stari od mladog. Ako želite, jelu za dodatni okus možete dodati i komadiće prepržene slanine. Uz restani krumpir zimi je često dinstano kiselo zelje, odnosno kiseli kupus. Njegova je priprema jako jednostavna. Kušajte sirovi kupus kako bi procijenili koliko je slan i kiseo (ako ne volite previše kiseline može ga i proprati), te tome kasnije prilagodite pripremljene začine.
Za pripremu priloga za 4 osobe bit će vam potrebno:
Za restani krumpir:
Za dinstano zelje:
PROSLAVA U SPLITU
Kvizovi
Grad s četiri lica
PREKRASNO UTOČIŠTE
zdravlje rijeka
PA PRESLATKA JE!
ZA TOPLE VEČERI
Okusi Tajlanda
juha u centru pažnje
TALIJANSKI KLASIK
BAJKA NA DLANU
U PRIZEMLJU MSU-A
ZASLADITE SE, ZASLUŽILI STE
MEDITERANSKI KLASIK
Razgovor s Josipom Korakom