Omiljeni zagrebački restoran ovog se ljeta preselio u gustu borovu šumu na nenaseljenom otočiću i nudi vrhunsku dalmatinsku spizu

Foto: Bojan Haron Markičević
piše Putni Kofer

Nedaleko od užurbane hvarske rive, na nenaseljenom otočiću Jerolimu, ovog je ljeta otvorena morska ispostava Rougemarina, jednog od omiljenih zagrebačkih restorana. Rougemarin Hvar chefa Marina Medaka mjesto je na kojem možete provesti opušteni dan u čarobnom okruženju, uz vrhunsku spizu i vino. Nenaseljeni otočić okružen azurnim plavetnilom, pošumljen alepskim borom i dom tisuće zrikavaca nalazi se na samo 800 metara od gradske rive u Hvaru i prava je protuteža užurbanoj gradskoj svakodnevici. Evo što nudi Rougemarin Hvar i zašto ga se isplati posjetiti!

U kojoj je državi najveća minimalna plaća? Rekorder je europska zemlja u kojoj nitko ne radi za manje od 2500 eura

PLOVIDBA DO JEROLIMA TRAJE 10 MINUTA I POSEBNO JE ISKUSTVO

Dolazak na Jerolim već je nezaboravno iskustvo samo po sebi. Goste do destinacije prevoze domaći barkajoli koji svojim tradicionalnim barkama voze direktno s hvarske rive svakih 20 minuta. Ova jedinstvena vožnja preko Paklenog kanala traje svega 10 minuta, a posjetiteljima pruža priliku da uživaju u spektakularnom pogledu na vizure Hvara i kristalno čisto Jadransko more. Gosti koji dolaze svojim plovilima imaju mogućnost pristajanja uz mol ili sidrenja na dozvoljenim mjestima oko otočića.

RESTORAN ROUGEMARIN HVAR NALAZI SE USRED GUSTE BOROVE ŠUME

Rougemarin Hvar nalazi se usred par tisuća kvadrata šume sa 120 sjedećih mjesta. Ona su ugodno raspoređena na dvije terase s pogledom na more, borove i Forticu, poznatu hvarsku utvrdu. Chef Medak kao i uvijek prati svoju viziju. Ovaj put inspiraciju vuče iz vlastitih korijena i osnova dalmatinske kuhinje uz poznati japanski model „omakase“. U njemu se gost jednim dijelom u izboru prepušta chefu koji upotrebljava najbolje namirnice koje je nabavio za taj dan.

PONUDA SPAJA SVJEŽE I KVALITETNE NAMIRNICE I ČISTE I PRECIZNE TEHNIKE KUHANJA

Ponuda restorana Rougemarin Hvar moćan je spoj svježe i kvalitetne namirnice uz čiste i precizne tehnike kuhanja. Takav stil rada automatski vuče poveznice s domaćim ribarima i lokalnim proizvođačima mliječnih proizvoda, voća i povrća i neizostavno hvarskim vinarima. Sam koncept chef Medak postavio je na 12 stupova dalmatinske kuhinje. To su sol, ulje, kvasina, vino, frigano, špica, gradele, teća, žerava, limun, rogač, badem. Iz njih razvija one autentične, bogate a opet jednostavne okuse Dalmacije, ono što je Dalmacija jest.

Kultni obrok koji je simbol hedonizma i okupljanja oko stola ima samo jedno pravilo: hrana mora biti ukusna, domaća i pripremljena s ljubavlju

MOŽETE UŽIVATI I U MARENDI UZ „ŽMUL“ VINA ZA 25 EURA

Uz impresivne tasting menije bit ćete u prilici okusiti najfinije i najsvježije sastojke, restoran nudi i mogućnost uživanja u tradicionalnoj marendi uz „žmul“ vina po cijeni od 25 EUR za sve koji imaju plavu povratnu kartu hvarskih barkajola. „Marendu smatram posebnim iskustvom jer svaki dan uživate u drugačijem jelu, koje predstavlja esenciju dalmatinske kuhinje. Marenda je u Dalmaciji sinonim za odmor od napornog rada, a mi smo ju zamislili kao kratak predah od kupanja „ navodi Medak.

NAKON OBROKA, UPUSTITE SE U „FJAKA FORESTU“ I PUSTITE TIJELU DA SE REKUPERA

Unutar predivne borove šume, restoran nudi mir i intimu u Fjaka forestu, gdje se nalaze tri paviljona i nekoliko manjih punktova s udobnim ležajima domaćeg proizvođača Qushin home. Savršeno je to okruženje za opuštanje nakon obroka u idiličnom ambijentu. Opustite se i uđite u poznato dalmatinsko stanje uma, koje karakterizira opuštanje i bezbrižnost u kojem se tijelo „rekupera“ – slavnu fjaku.

Mir, autentični mediteranski ugođaj, atmosfera predivne borove šume, mora i impresivnog pogleda na grad Hvar, uz jedinstveno kulinarsko iskustvo, i više je nego dovoljna kombinacija da Rougemarin Hvar ovog ljeta vaša nezaobilazna destinacija.

PODIJELI ČLANAK