
PROŠIRENJE PONUDE
Gotovo svatko tko posjeti krajnji sjever Hrvatske iz njega ne odlazi bez da kuša najpoznatiji kolač po kojem je ova regija poznata. Radi se, dakako, o međimurskoj gibanici, zasitnoj i ukusnoj slastici od vučenog tijesta i čak četiri vrste nadjeva: maka, sira, oraha i jabuka. Slična slastica postoji i u susjednoj Sloveniji u Prekmurju, no kolači se ipak razlikuju po načinu slaganja i posluživanja. Tradicionalno se ova delikatesa pripremala u glinenim posudama, od sastojaka koji su bili dostupni u svako doba godine, a jela se u svečanim prilikama i pripremala za važne i drage goste. Sočna međimurska gibanica s četiri nadjeva idealna je ako želite oduševiti vaše ukućane i goste pa ako želite u svom domu pripremiti ovaj fini kolač, u nastavku donosimo recept!
View this post on Instagram
View this post on Instagram
PRVI NADJEV (mak):
DRUGI NADJEV (sir):
TREĆI NADJEV (orah):
ČETVRTI NADJEV (jabuke):
View this post on Instagram
Pripremite sve nadjeve:
PROŠIRENJE PONUDE
SVI NA SLJEME!
Kvizovi
samo da je povoljno!
CRNI KRALJEVIĆ ŠOLTE
Arehološka senzacija
U PRIZEMLJU MSU-A
ZASLADITE SE, ZASLUŽILI STE
MEDITERANSKI KLASIK
Razgovor s Josipom Korakom
U SAMOM MUZEJU
omiljena proljetna slastica
ISKORISTITE SEZONU
ISKORISTITE SEZONU
Ručak za pamćenje