
PUTEVIMA POVIJESTI
Sočna mesna štruca s jajima je jedan od onih recepata za koji ćete voljeti da vam je na vidiku vikendom, a jednom kada ga probate znat ćete i zašto! Radi se o vrlo jednostavnom jelu uz koje je najbolje poslužiti pire krumpir, iz pećnice izlazi za samo sat vremena pa će na savršen način začiniti vaš vikend jer će vam ostati dovoljno vremena za druženje s obitelji ili pak neki izlet u prirodu. Uskočite u omiljenu pregaču i krenite s pripremom!
Postoje različite teorije o povijesti mesne štruce, uključujući vjerovanje da se ovo sočno jelo, ili neka slična inačica, pojavilo u srednjovjekovnoj Europi, oko petog stoljeća, kao mediteranska delicija od sitno narezanih komadića mesa pomiješanih s voćem, orašastim plodovima i začinima. Od tog trenutka, mesna štruca u svojim brojnim iteracijama i oblicima često je bila neka vrsta kulinarskog otpada, utočište za ostatke, u duhu mnogih složenaca i čobanca.
Stručnjaci kažu da prvi zabilježeni moderni recept za mesnu štrucu potječe iz kasnih 1870-ih iz daleke Amerike, kada su gurmani nalagali kuharima da sitno nasjeckaju „meso koje im je ostalo”. To bi meso vjerojatno bila govedina, a usitnjenoj govedini dodali su papar, sol, luk, kriške kruha namočenog u mlijeko i jaje. Upravo ove sastojke i korake naći ćete i u mnogim današnjim receptima, a ekskluzivno za Putni Kofer poznati gastro bloger Vedran Bošković podijelio je svoju recepturu i postupak pripreme.
PUTEVIMA POVIJESTI
izgleda kao umjetničko djelo
Bella Italia
Kvizovi
Vožnja za pamćenje
ODMOR ZA PAMĆENJE
ZASLADITE SE, ZASLUŽILI STE
MEDITERANSKI KLASIK
Razgovor s Josipom Korakom
U SAMOM MUZEJU
omiljena proljetna slastica
ISKORISTITE SEZONU
ISKORISTITE SEZONU
Ručak za pamćenje
Legendarno mjesto