Prizori kao s druge planete: ovo su najpoznatije plaže s ružičastim pijeskom

Najljepše ružičaste plaže: Prizori kao s druge planete
piše Putni Kofer

Duge pješčane plaže primamljiv su motiv koji poziva na odmaranje, hedonizam i opuštanje, a kad je taj pijesak ružičast cijeli je dojam još čarobniji. Plaže s ružičastim pijeskom mogu se naći u različitim zemljama diljem svijeta i oduvijek su omiljeni motiv fotografa, a s rastom popularnosti društvenih mreža otkrili su ih i svi koji žele oduševiti svoje pratitelje nečim nesvakidašnjim. No kako taj pijesak nastaje? Zašto nije smećkast poput svakog drugog pijeska? Tajna je u koraljnim grebenima u kojima se nalaze crveni krednjaci, minijaturni morski mikroorganizmi koji žive u ljuskama crvene boje. Kako se raspadaju u milijune sitnih komadića, plaže bojaju u pastelno ružičastu boju. Ako se želite sunčati na ružičastoj plaži, a potom se okupati u tirkizno plavom moru, ovo su lokacije na koje se morate uputiti.

OTOK KRETA, GRČKA – UVALA BALOS I PLAŽA ELAFONISI

Dvije ružičaste plaže smještene na najvećem grčkom otoku nisu daleko od Hrvatske, a jedne su od najljepših te boje. Elafonisi plaža je smještena na jugozapadu otoka, a pijesak na njoj je mješavina bijelog i blijedo ružičastog, mek poput tepiha. Lako je dostupno i kopnom i morskim putem, brodicom. Uvala Balos smatra se jednom od najljepših plaža u Grčkoj općenito, a njezine ružičaste plaže posjetili su i Princ Charles i princeza Diana nakon vjenčanja 1981. godine.

BERMUDA – UVALA POTKOVA (HORSESHOE BAY)

Ova je plaža možda i najpoznatija ružičasta plaža na svijetu, a ime je dobila zahvaljujući obliku potkove. Nevjerojatnom bojom pijeska i tirkizno plavim, čistim morem oduševljava sve koji ju posjete. Smatra se jednom od najljepših plaža Bermuda, pa je odredište brojnih turista, najbolje ju doživjeti van glavne sezone ili doći jako rano ujutro. Uvala je okružena strmim liticama, a poznato je odredište za ljubitelje ronjenja.

Ljepota Toskane je neupitna u svako doba godine, no u proljeće sva posebnost dolazi do izražaja. Ovih 6 gradova morate posjetiti

OTOK HARBOUR, BAHAMI – PLAŽA RUŽIČASTOG PIJESKA (PINK SAND BEACH)

Ova plaža nazvana je po boji pijeska i jedna je od najpoznatijih na svijetu. Njezina fotogeničnost, čista voda, odlični restorani u okolici, čine ju jednom od najpoželjnijih svjetskih destinacija.

FORMENTERA, ŠPANJOLSKA – PLAŽA SES ILLETES

Ovaj španjolski otok manje je napučena alternativa obližnjoj Ibizi, a ova je plaža njegov najveći adut. Otok vole nautičari, bogataši i jet set, ima pregršt restorana, od kojih jedan ima Michelinovu zvjezdicu. Savršeno odredište za one koji imaju privilegiju uživati bez razmišljanja koliko što košta.

Zašto je glavni grad Njemačke gotovo 30 godina bio podijeljen betonskom barijerom i bodljikavom žicom

KOMODO, INDONEZIJA – RUŽIČASTA PLAŽA (PINK BEACH)

Otok poznat po legendama o zmajevima ima i prekrasnu ružičastu plažu, još jednu koja nosi ime po boji pijeska. More puno koralja prekrasno je za plivanje i ronjenje, a meki ružičasti pijesak za Instagram fotografije na kojima će vam svi pozavidjeti!

PODIJELI: