Najljepši bazen na svijetu ima atmosferu džungle i dalekog Balija, a nalazi se usred užurbane europske metropole

Foto: Manon Les Suites
piše Putni Kofer

Gusto, tropsko bilje okružuje bazen uz koji su, s dovoljnim razmacima, poredane udobne ležaljke s baldahinima. Sve je u zeleno plavim tonovima, izaziva opuštenost i stvara dojam kao da ste u nekom resortu u Indoneziji. Ali ovaj dašak Balija nalazi se u Europi, u samo centru jedne metropole. Brojni su mu svjetski mediji već nekoliko puta dodijelili laskavu titulu “najljepši bazen na svijetu”. Radi se o spa zoni hotela Manon Les Suites u srcu Kopenhagena, koja je postala toliko popularna da termin za dolazak treba rezervirati danima unaprijed.

Uzbudljivi klanac u blizini Bleda komadić je divlje prirode i nerazvikani biser Slovenije koji krije moćne klisure, visoke slapove i špilju s tri prozora

HOTEL JE OKRENUT ODRŽIVOSTI, IMA PRIRODNU KOZMETIKU I KORISTI EKOLOŠKE NAMIRNICE

Hotel Manon Les Suites otvoren je prije nekoliko godina, a nalazi se u rekonstruiranom prostoru nekadašnje tvornice. Cijeli je koncept hotela zanimljiv, okrenut održivosti. Poslužuju se organske namirnice, kozmetika u kupaonicama je prirodna, pazi se na stvaranje otpada… Hotel je udaljen oko 1 kilometar od glavnog kolodvora u Kopenhagenu, a od slavnog parka Tivoli ima desetak minuta šetnje. Manon Les Suites nosi oznaku “adults only”, što znači da vam prilikom opuštanja u bazenu i restoranu neće smetati žamor djece. Ima kategorizaciju 5 zvjezdica, ali u njegovu spa zonu i na bazen mogu, dakako uz plaćanje, doći i oni koji nisu gosti hotela.

KOMADIĆ BALIJA USRED KOPENHAGENA: NAJLJEPŠI BAZEN NA SVIJETU OSVOJIO JE GOSTE

Mali djelić Balija u srcu Kopenhagena. Tako se hotel i njegov spa reklamiraju na službenim stranicama. Usred grada, gosti su samo nekoliko koraka udaljeni od tropskog utočišta, s unutarnjim bazenom inspiriranim Balijem i autentičnim indonezijskim dekorom. Bazen Junglefish, u prijevodu “riba iz džungle”, ipak je najveća atrakcija hotela koja ga je proslavila u cijelom svijetu. Bez da izlazite iz zatvorenog prostora, njegov vas miran ambijent vodi u bujnu oazu džungle u kojoj možete uživati uz koktel ili šalicu čaja.

ULAZNICA ZA BAZEN STOJI 80 EURA, A ULAZ JE DOZVOLJEN SAMO ODRASLIMA

Za goste hotela posjet bazenu je besplatan, odnosno uključen u cijenu smještaja, dok vanjski gosti moraju rezervirati termin putem web stranice hotela. Cijena dnevne ulaznice stoji 80 eura (595 danskih kruna) po osobi, a uključen je ulazak na bazen, korištenje saune, vrećica s ogrtačem, papučama i ručnikom, te 15 posto popusta na hranu i piće u hotelu. Broj dostupnih dnevnih propusnica ovisi o popunjenosti hotela kako na bazenu nikad ne bi bila prevelika gužva. Bazen radi sve dane u tjednu od 8 do 22 sata.

Nerazvikani gradovi u Europi koje vrijedi posjetiti ovog proljeća: osvajaju ljepotom, šarmom, arhitekturom i životom koji teče njihovim ulicama

FANTASTIČNA LOKACIJA I HVALJENA GASTRONOMSKA PONUDA

Hotel je poznat i po svojoj gastronomskoj ponudi, odnosno restoranu Chapung koji vodi renomirani chef s iskustvom iz restorana s Michelinovim zvjezdicama. Položaj hotela idealan je ako odmor na bazenu želite spojiti s razgledavanjem Kopenhagena i uživanjem u njegovim najpoznatijim znamenitostima. Manon les Suites je udaljen nekoliko minuta hoda od kultnih atrakcija kao što su slikovita kopenhaška jezera, očaravajući vrtovi Tivoli, gurmansko utočište Torvehallernes i užurbano središte grada.

PODIJELI ČLANAK