Skrivena plaža na otoku Mljetu čijoj ljepoti su se divili čak i bogovi

piše Putni Kofer

Volite prirodu i zvuk cvrčaka, najupornijih i najglasnijih ljetnih glazbenika? Uvijek birate zelene oaze umjesto gradskog asfalta? Dosta vam je turističke gužve? Onda je pravo vrijeme da posjetite Mljet, najzeleniji hrvatski otok koji je kao stvoren za uživanje u miru, prirodi, aktivnostima i odmoru na kojem se u potpunosti opuštate i punite novom energijom. Osim veličanstvenog nacionalnog parka kojeg možete istraživati satima, na Mljetu se krije i prekrasna plaža Sutmiholjska koju biste trebali posjetiti barem jednom u životu.

DOŽIVITE POVRATAK PRIRODI NA OTOKU KOJI SE S PRAVOM NAZIVA „RAJ NA ZEMLJI”

Mljet je u pravom smislu riječi biser Mediterana, najšumovitiji otok koji je u ubrzanom turističkom rastu zadnjih godina uspio ostati netaknut, nepromijenjen u onom najpozitivnijem smislu. Na njemu se i danas živi kao i nekad, u skladu s prirodom i morem koje je glavni izvor sreće i zadovoljstva. Trećinu njegovog prostora zauzima Nacionalni park Mljet, najstariji nacionalni park na Mediteranu, u koji će se potpuno zaljubiti svi ljubitelji iskonske prirode.

Iako je otok popularan među onima koji vole svoj odmor provoditi aktivno i sportski, tamo ćete pronaći bajkovite plaže s kojih nećete htjeti nikada otići. Jedna od njih je i plaža Sutmiholjska skrivena u najljepšoj mljetskoj uvali. Smještena u blizini naselja Babino polje, obrubljena divljim zelenilom Mediterana, ova šljunčana atrakcija je kao stvorena za cjelodnevno uživanje u netaknutoj prirodi. Ne propustite kupanje u rano jutro kad kristalno čisto more obasjaju prve zrake sunca. Neponovljiv doživljaj koji se pamti!

Od kamenih kućica okruženih pašnjacima do ribarskih sela u zagrljaju planina: ovo su najljepša sela Britanije

Otok na kojem je boravio Robinson u Defoeovom romanu prepun je neobičnih životinja, raznolikog bilja, toplog sunca i plavog mora, baš kao i na Mljetu, čudesnom otoku na kojem vladaju jednostavan život i neopisiv mir. Tko ne bi za promjenu prekinuo vezu s civilizacijom i uživao u ovoj božanskoj ljepoti? Daleko od gradske gužve i monotonije svakodnevice, čarolija robinzonskog života čeka vas na jugu Hrvatske!

Pag - otok sira, čipke, soli i više od 20 kilometara šljunčanih i pješčanih plaža
PODIJELI: