Veličanstveni tobogani, umjetni valovi, beskrajni bazeni… Ovo su najbolji vodeni parkovi u Hrvatskoj koje morate posjetiti

Vodeni parkovi u Hrvatskoj koje morate posjetiti
piše Putni Kofer

Ne morate nužno potegnuti skroz do Jadranske magistrale da biste uživali u vodenim radostima. Aquaparkovi su postali idealna mjesta za veseli vikend s obitelji, solo opuštanje ili pak dobar provod s prijateljima. Veličanstveni tobogani, umjetni valovi, beskrajni bazeni i visoki trampolini samo su neki od razloga zašto je dobra ideja posjetiti ove osvježavajuće centre zabave koje možete pronaći diljem Lijepe naše. Ovo su vodeni parkovi u Hrvatskoj koje morate posjetiti!

AQUAPARK MARTILANDIA: BEZBRIŽNI UŽICI U VODENOM KRALJEVSTVU ZELENOG MEĐIMURJA

Terme Sveti Martin nisu poznate samo kao opuštajuće oaze usred čarobnog Međimurja, već i kao idealna destinacija za tople sunčane dane kada tražimo osvježenje i zabavu nadohvat ruke. Upravo to možete pronaći u Aquaparku MartiLandia u kojem vas očekuju prave vodene avanture uz pregršt dostupnog sadržaja za djecu i odrasle, dobra gastronomska ponuda te raspoloženi animatori koji garantiraju odličnu atmosferu.

Ovaj resort čiste sreće može se pohvaliti s čak 2.600 kvadratnih metara vodenih površina kojima kraljuju raznoliki tobogani od kojih su najprimamljiviji kamikaza i spin bowl. Osim toga, na dječjem vodenom igralištu moći ćete upoznati i službenu maskotu parka, jelena Martija. Dok se maleni kupaju u bazenima i proživljavaju bezbrižne dječje trenutke, odrasli ih mogu držati na oku dok se istovremeno opuštaju u restoranu s ukusnim jelima ili baru s osvježavajućim pićima.

AQUACOLORS POREČ: ISTARSKI VODENI RAJ ZA POSJETITELJE OD 0 DO 100 GODINA!

Jedan od najmodernijih aquaparkova u Europi smjestio se u Poreču te je prilagođen za apsolutno sve uzraste. Park se prostire na površini većoj od 100.000 kvadratnih metara i udaljen je od mora svega jedan kilometar. Više od 20 vodenih atrakcija garantiraju jedinstveno iskustvo, posebice Zaljev krokodila u kojem ćete pronaći udobne ležaljke i hidromasažne klupe, potom najduža „Lijena rijeka“ u Europi te dva gigantska tobogana koja će usrećiti najveće ljubitelje adrenalina.

Ovdje se sa svojim mališanima možete dobro provoditi u dječjim bazenima i na obiteljskim toboganima ili pak u velikom bazenu s umjetnim valovima. Za dodatnu zabavu zadužen je animacijski tim s više od 20 dostupnih programa, a razveselit će vas i podatak da je korištenje suncobrana i ležaljki uključeno u cijenu ulaznice. Aquapark ne nudi samo odlične vodene sadržaje, već je poznat po svojoj čistoći, urednosti te odličnoj ponudi hrane i pića. Baš zbog toga bi trebao biti na svačijoj listi idealnih mjesta za odmor. 

AQUAPARK ISTRALANDIA: SPOJ UŽITKA, OPUŠTANJA I ZABAVE U ŠUMOVITOM NOVIGRADSKOM KRAJU

U šumovitom kraju Novigrada smjestio se čarobni vodeni svijet na površini od 81.000 kvadratnih metara, a naziva se Istralandia. Mjesto koje zvuči kao obećana zemlja za sve ljubitelje ljetnih radosti nalazi se na samom izlazu s istarskog ipsilona, na cesti između Novigrada i Brtonigle. Kada čujete što se sve tamo skriva neće vas iznenaditi podatak da se po svojoj odličnoj ponudi za velike i malene Istralandia našla na visokom petom mjestu od ukupno 300 aquaparkova u Europi.

Atraktivni tobogani, umjetni valovi, dječji bazeni s dvorcem i gusarskim brodićem samo su neki od dokaza da je voda najzabavnija u Istralandiji. Ovdje će svatko pronaći idealan sadržaj za sebe, budući da je aquapark zamišljen kao spoj užitka, opuštanja i zabave. Kako bi cjelodnevni boravak bio što ugodniji i ljepši, na raspolaganju su bogati animacijski programi, sportske aktivnosti i turniri, ali i brojni ugostiteljski objekti s obilnom gastronomskom ponudom. Bit će to izlet u Istru koji ćete dugo pamtiti!

AQUAPARK ČIKAT: VODENE RADOSTI USRED BOROVE ŠUME

U istoimenom kampu u Malom Lošinju nalazi se Aquapark Čikat. Prostire se na šumovitoj površini 6300 metara kvadratnih, a nudi pregršt kvalitetnog sadržaja. Ovaj prvi aquapark ikad otvoren na hrvatskom otoku zaželio je službenu dobrodošlicu posjetiteljima u srpnju 2015. godine. Poseban je po tome što se u bazenima nalazi morska voda tako da je iskustvo ljetnih radosti poprilično stvarno.

Sam park je podijeljen na tri zone. U zoni zdravlja nalazi se nekoliko vrsta bazena i prostor za fitness, a u zoni odmora hidromasažni sadržaj, rekreacijski bazen za odrasle i bar čiji konobari će vam rado poslužiti piće dok se brčkate u vodi. U zabavnoj vas zoni očekuju mnoge vodene atrakcije i dječji bazeni, a oduševit će vas i tobogani od kojih je onaj najveći dug čak 110 metara.

AQUAPARK DALMATIA: PRVI VODENI PARK U DALMACIJI

Krenete li malo južnije, prema gradu Šibeniku, pronaći ćete pravi raj za ljetne i vodene radosti! U obiteljskom dijelu Amadria Parka Šibenik nalazi se prvi tematski vodeni park u Dalmaciji te se proteže na površini od 8.000 kvadratnih metara. Od mnoštva atrakcija ona najpoznatija je vodena tvrđava u kojoj se nalazi i bačva na visini od 13 metara. Ne zaboravite na 200 metara dugačku „lijenu rijeku“ po kojoj se mnogi posjetitelji vole spuštati na velikim okruglim kolutovima.

Ako se ovdje nađete u društvu svojih mališana, budite spremni na to da će oni većinu vremena htjeti provesti u tzv. kids play zoni s bazenima i sadržajima posebno prilagođenima za djecu. Priuštite si i koji trenutak opuštanja uz masažu i plitkim okruglim bazenima uz koktel ili osvježavajuće piće. Kada ogladnite od uživanja i relaksacije, zaputite se u neki od restorana u kojima vas očekuje odlična ponuda kuhanih jela i fast food specijaliteta.

AQUAPARK ADAMOVEC: NEZABORAVNI TRENUCI TIJEKOM CIJELE GODINE

Čarobni vodeni svijet možete pronaći i nadomak Zagreba, u ljupkom prigorskom mjestu Adamovec. Jedna od najmodernijih i najpoznatijih hrvatskih kupališnih i wellness zona, Aquapark Adamovec može se pohvaliti s vodenom površinom od 1600 kvadratnih metara čistog užitka. Kompleks aquaparka nudi pregršt unutarnjeg i vanjskog sadržaja namijenjenog za sve uzraste.

Raznovrsni bazeni i velik broj atrakcija za djecu i odrasle, bogati wellness i spa programi te vrhunska gastronomska ponuda restorana samo su neki od razloga zašto vrijedi vikend provesti u ovom prigorskom raju. Bilo ljeto ili zima, možete računati na to da će provod u Adamovcu donijeti jedinstveno iskustvo i nezaboravne trenutke provedene u vodenom kraljevstvu kojim vlada rekreacijski bazen s divljom rijekom, umjetni valovi i otoci.

PODIJELI: