Buđenje pod borovima, tik uz more: ovo je deset najboljih kampova na hrvatskoj obali koji imaju sve za savršen odmor

Foto: Shutterstock
piše Putni Kofer

Ovo ljeto umjesto apartmana razmišljate o šatoru i spavanju pod zvijezdama? I, povrh toga, želite zaspati uz šum valova, odnosno uz samo more? U tom je slučaju sve “riješeno”. Vodeći se izborom ADAC-a, jedne od najvećih udruga vozača u Europi s više od 18 milijuna članova, ukratko predstavljamo deset kampova koji zadovoljavaju upravo te kriterije.

Možemo li pojesti previše lubenice? Kraljica ljeta jako je zdrava, ali neki bi ljudi ipak trebali pripaziti

Zaton Holiday Resort

Ovaj kamp u blizini Zadra, inače dobitnik brojnih nagrada, prostire se uz more, u prirodnoj borovoj šumi na površini od 300.000 metara četvornih. Može primiti do 4500 gostiju. Njegova je plaža vrlo pogodna za djecu, a zbog niza sadržaja kamp je obiteljski raj. Gostima je na izbor i niz sportskih aktivnosti, a ove godine oni će moći uživati i u novom ugostiteljsko-zabavnom centru na središnjoj plaži, površine 4000 metara četvornih s restoranom i velikim gastro izborom te terasom s dva bazena. Uz to, novost je i Znanstveni park s različitim eksperimentima.

View this post on Instagram

A post shared by Zaton Holiday Resort (@zatonholidayresort)

Krk Premium Camping Resort

Udaljen kilometar i pol od grada Krka, na osami, Krk Premium Camping Resort nudi među ostalim i luksuzne mobilne kućice. Njegov kapacitet je 1300 gostiju, dok je plaža koja pripada kampu dugačka 800 metara. Kamp nudi i opciju nudističke plaže te plaže za pse. Inače se kamp predstavlja kao prvi eko kamping resort s pet zvjezdica u Hrvatskoj, a gostima pruža i neke posebne usluge, primjerice Valamar Experience Concierge, odnosno osobnog asistenta za planiranje doživljaja na destinaciji. Opcije smještaja su različite – od prostranih parcela u sjeni maslina do luksuznih glamping šatora.

Jedna od najboljih plaža za pse na svijetu nalazi se u Hrvatskoj! Ljubimci tamo imaju potpunu slobodu, a mogu uživati i u pivu, čipsu i sladoledu

Valalta

Ovaj naturistički kamp, koji sebe opisuje kao “plavo-zeleno mediteransko utočište pravih naturista”, smjestio se na udaljenosti od sedam kilometara od Rovinja, na ulazu u Limski zaljev. Obala kampa Valalta dugačka je 4,2 kilometra i može se pohvaliti s lijepim šljunčanim plažama koje su pogodne za obitelji. Opcije za smještaj kreću se od potpuno opremljenih apartmana do, naravno, parcela za šatore. Valalta ima i svoju vlastitu potpuno opremljenu marinu, a sam kamp se prostire na površini od 120 hektara.

View this post on Instagram

A post shared by Valalta Rovinj (@fkkcampingvalalta)

Val Saline

Val Saline je dobitnik međunarodnih priznanja i također se smjestio u okolici Rovinja. Diljem cijele njegove dužine proteže se šljunčana plaža duga gotovo 1000 metara, dok se parcele, od kojih najveće imaju i do 140 metara kvadratnih, te mobilne kućice spuštaju terasasto prema obali. Kapacitet je oko 1260 gostiju, a kamp je jedinstven po tome, stoji na njegovoj internet stranici, “što se nalazi u srcu zaštićenog krajobraza Istre gdje se miješaju slatka i slana voda i gdje raste biljka koja je izuzetno rijedak simbol čistoće mora, koja je ujedno i zaštitni znak samoga kampa: Morska brula”.

Šimuni

Smješten na jugozapadu otoka Paga, ovaj kamp nalazi se u blizini malog ribarskog mjesta Šimuni. Kućni ljubimci su dozvoljeni, a kamp može primiti oko 3800 gostiju. Kamp je inače, tvrde, nadaleko poznat upravo po svojim predivnim plažama koje se protežu cijelom njegovom dužinom – šest uređenih šljunčanih i pješčanih plaža, od čega su dvije plaže za pse. Ljubiteljima aktivnog odmora na raspolaganju je i 100 kilometara biciklističkih staza u okolici.

Aminess Maravea Camping Resort

Površine 25 hektara i s kapacitetom od 3300 ljudi, Aminess Maravea Camping Resort nalazi se u blizini Novigrada. Smješten je u hrastovoj šumi koja raste sve do samog ruba mora i okružen je vinogradima. Kamp nudi 168 mobilnih kućica, od kojih je njih 20 smješteno na većim parcelama i grupirano u “istarsko selo”, kao i uživanje u brojnim bazenima za djecu i odrasle. Od njega do Novigrada vodi šetnica dugačka četiri kilometra.

View this post on Instagram

A post shared by Aminess Campsites (@aminesscampsites)

Lanterna Premium Camping Resort

Lanterna Premium Camping Resort slovi kao jedan od najboljih u Europi, a smjestio se u Istri, blizu Tara. Ima čak tri kilometra dugu obalu s nizom šljunčanih plaza, te je jedan od najvećih i najluksuznijih kampova u Istri. Dostupan je niz opcija za smještaj, među ostalim luksuzne parcele od oko 200 metara četvornih koje imaju mjesto za roštiljanje, šljunčanu plažu i privatni prostor za sunčanje. Tu je i obiteljski vodeni park s 10 bazena.

Omišalj

U ovom kampu na sjeverozapadnoj obali otoka Krka, nedaleko od Omišlja te blizu mosta koji taj otok povezuje s kopnom, može se smjestiti oko 900 gostiju. Kamp se prostire uz uvalu Pušća na površini od osam hektara, a nudi među ostalim i mogućnost spavanja u mobilnim kućicama s vlastitim bazenima.

View this post on Instagram

A post shared by Camping Omišalj – Krk (@camping_omisalj_krk)

Baška Beach Camping Resort

Kao još jedan kamp na Krku, Baška Beach Camping Resort se smjestio u Baškoj i to ni manje više nego uz Velu plažu, praktički u samom centru tog mjesta. Dio kampa je na samoj obali, drugi dio 100 metara od obale. Kamp može primiti oko 1700 gostiju koji mogu uživati u odličnom pogledu na gole litice otoka Prvića i brda iznad Baške.

Straško

Kamp Straško može primiti oko 6000 gostiju, a nalazi se dva kilometra od centra Novalje. Smješten je uz samu plažu, a čak ima i mali zoološki vrt u kojem najmanji mogu uživati u pogledu na magarce, koze, vijetnamske svinje, zečeve, kornjače, ali i čuvara farme, gusana Sebastijana. Kamp se hvali kao odlična destinacija za obiteljski odmor, a prostire se na 57 hektara šume hrasta i masline.

PODIJELI ČLANAK