Ugledni svjetski časopis hvali i preporučuje sunčani damatinski otok: “Ove godine ga morate posjetiti, zaista nudi za svakog ponešto”

Foto: Getty Images
piše Putni Kofer

Prekrasni hrvatski otoci mame svojom ljepotom, mediteranskim šarmom, divnim plažama i impresivnom arhitekturom i prirodom. Svaki od njih poseban je na svoj način, a već dugo oduševljavaju i strance i strane medije koji o njima pišu samo o superlativima. Ovih je dana svoju listu otoka koje treba posjetiti u 2024. godini objavio ugledni svjetski časopis Forbes, a u samom vrhu njihova izbora našao se Hvar.

Slikoviti povijesni most iz 14. stoljeća preživio je ratove, poplave i požare: vrvi životom i malim trgovinama i jedan je od najljepših simbola Toskane

ODUŠEVIO IH JE NEODOLJIVI ŠARM, A POSEBNO ISTIČU BOGATU PONUDU ZA SVAČIJI UKUS I DOBRU PROMETNU POVEZANOST S KOPNOM

“Hvar u Jadranskom moru zauzeo je 9. mjesto na dodjeli nagrada CN Traveler Readers’ Choice 2023. za najbolji europski otok i nije teško shvatiti zašto. Ovaj otok je idealan za putnike koji žele pronaći ponešto od svega! Od odličnih restorana i noćnog života, preko toplica i wellness centara za one željne opuštanja pa sve do rustikalnih vinograda i polja lavande za sve oni koji preferiraju mirniji tip odmora”, piše ugledni časopis Forbes o ovom biseru Lijepe naše.

Dodaju kako je na otok Hvar jednostavno doći jer je povezan trajektom s redovitim linijama iz Splita, Dubrovnika i drugih obalnih gradova. “Najbolje vrijeme za posjet Hvaru je između svibnja i lipnja ili rujna i listopada kada je vrijeme toplo i sunčano, ali je na otoku manje gužve nego tijekom srca sezona, odnosno u srpnju i kolovozu”, zaključuju u članku.

JEDNO OD VODEĆIH TURISTIČKIH MJESTA U HRVATSKOJ

Otok sunca i lavande jedno je od vodećih turističkih mjesta u Hrvatskoj, a zahvaljujući svojoj burnoj i zanimljivoj povijesti te bogatoj kulturnoj baštini, Hvar je danas u svijetu poznatiji nego ikad prije. O njemu se piše i priča, a da je tako pokazuju naslovi najpopularnijih svjetskih medija koji su otok Hvar nebrojeno puta okrunili titulom najljepšeg, najboljeg i najatraktivnijeg otoka u Europi.

Najniži jadranski otočić slikovita je oaza mira bez buke i automobila, a ponosi se bogatom tradicijom ronjenja i izrade spužvi

Prema riječima domaćih stanovnika, otok je to koji ne spava tijekom cijele sezone, a nakon što temperature počnu padati, on opet utone u zimski san te postane pust kao i prije nekoliko stoljeća.

UZ OTOK HVAR NA LISTI SU SE NAŠLA JOŠ TRI OTOKA

Nakon Hvara Forbes je na listu uvrstio prekrasno otočje Vanjske Hebride u Ujedinjenom Kraljevstvu, slikoviti otok Stromboli u Italiji te otok Heimaey na Islandu. Iako su Santorini, Sardinija, Ibiza i Mykonos među posjećenijim otocima u Europi i svatko bi ih trebao posjetiti barem jednom u životu, ovaj svjetski časopis ističe da postoje i drugi manje poznati dragulji koje vrijedi posjetiti u 2024. godini te da je velika vjerojatnost da će na njima biti manje gužve!

PODIJELI ČLANAK