
Kvizovi
Hrana i piće
Krenula je sezona tikvica, omiljenog ljetnog povrća iz porodice bundeva koje se koristi u kuhinjama diljem svijeta. Ovu zelenu namirnicu možete pronaći u brojnim trgovinama i tržnicama, a zbog njezinih svojstava i jednostavnosti pripreme svakako bi trebala naći mjesto u vašem jelovniku. Tikvice se mogu peći, pripremati na roštilju, kuhati, puniti raznim nadjevima ili koristiti u musaki, a ako vam je dosta suhih jela i zaželjeli ste se nečega „na žlicu”, onda će vam prijati ovaj recept. Prirodna, savršeno kremasta, ukusna… Ova jednostavna (i najbolja) juha od tikvica može poslužiti kao predjelo ili brzinska večera, a gotova je za samo dvadesetak minuta!
Tikvice su mnogima omiljeno sezonsko povrće koje je puno vode pa je za pripremu potrebno malo termičke obrade. Rezultat mogu biti pravi „ljetni” osvježavajući specijaliteti koje će obožavati cijele obitelji! Dobro je znati da se u korici tikvica nalazi većina hranjivih tvari poput vitamina B i C pa ih nije poželjno guliti prije kuhanja ili pečenja. Nutricionisti kažu da ova namirnica potiče probavu, pomaže pri mršavljenju i snižavaju krvnog tlaka. Stoga, iskoristite sezonu i konzumirajte je u što većoj mjeri!
Za pripremu jednostavne juhe od tikvica potrebno je samo dvadesetak minuta. Idealna je za one dane kad nemate puno vremena za kuhanje, a od sastojka vam je potrebno: 3 tikvice, 2 češnja češnjaka, 500 ml povrtnog temeljca, 1 luk, sol i papar, peršin, maslinovo ulje i parmezan (po želji).
Kvizovi
S plaže u svemir
Čudnovati fenomen
Mlječni proizvodi iz Like
Ukusno i zdravo
"BLJAK" MANIFESTACIJA
RAJ ZA PSE
POVOLJNO, DOSTUPNO I JAKO FINO
BOGATSTVO OKUSA NA TANJURU
Inspiracija za ručak
naš omiljeni namaz
Zamijesite, ispecite, uživajte