
Prava blagdanska zvijezda
Kad se radi o jelima koje gotovo svi vole, na vrhu liste neminovno će se naći pohano meso. Ima nešto čarobno u hrskavoj korici od brašna, jaja i krušnih mrvica u kojoj meso ostaje meko i sočno. Pohana jela dosta ljudi izbjegava i jede tek povremeno jer nisu najzdravija. Ta slasna korica upija masnoću poput spužve, pa se njome gostimo ipak samo u posebnim prilikama. Ako vam se jede pohano, a želite pritom da bude malo manje masno i kalorično, odgovor je pohana piletina iz pećnice za koju vam danas donosimo recept! Osim što ćete iskoristiti, i na koncu pojesti, manje ulja, priprema je jednostavija od klasičnog pohanja. Nećete stajati uz štednjak jer će pećnica obaviti sav posao dok vi odmarate ili pripremate prilog.
Pohanje je način pripreme namirnica u kojem ih „omatamo“ u brašno, jaja i krušne mrvice, a potom pržimo u vrućem ulju. To je klasična smjesa za pohanje, no ona ima i razne varijacije, poput pripreme mesa „na pariški“. U tom postupku ne koristimo krušne mrvice, već se nakon brašna i jaja meso ponovo valja u brašno. Popularno je i prženje u pivskom tijestu, potom pohanje u jogurtu, koji zamijenjuje jaje, ili korištenje kukurznih paljuhica (corn flakesa) umjesto krušnih mrvica. Osim mesa, na sve se ove načine može pripremati i različite vrste povrća, kao i gljive.
U ovom receptu pohat ćemo pileća prsa, jer su ona najjednostavnija, nemaju kosti i lako je procijeniti jesu li svi dijelovi mesa termički obrađeni. Svakako skinite kožu s mesa i uklonite kosti ako ih ima. Za četiri osobe bit će vam potrebno:
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Prava blagdanska zvijezda
Dalmatinski klasik
Recepti naših baka
POVIJESNI TRENUTAK
Bez kemikalija!
OBILJEŽAVA SE U TIŠINI
Prava blagdanska zvijezda
Dalmatinski klasik
Obiteljski ručak bez mesa
Lagano i puno okusa
Tanjur pun morskih priča
Oslić na dva načina
Ručak ili večera bez stresa
JEDINSTVENI PELEGRINI
tako fino…