
IMPRESIVNA GRAĐEVINA
Stručnjaci se slažu, riba bi trebala biti na jelovniku barem dva puta tjedno, a svatko bi trebao barem pokoji obrok zamijeniti onim bez mesa i obogatiti svoju prehranu jelima na žlicu, onima koja su bogata povrćem, mahunarkama, žitaricama… Mnogo ljudi zazire od ribe, kako zbog cijene, tako i raširenog vjerovanja da ju je komplicirano pripremiti. No ovaj recept za oslić u pivskom tijestu demantirat će obje pretpostavke! Jednostavno ga je pripremiti, a zbog hrskavog omotača od tijesta u njemu uživaju i oni koji inače nisu obožavatelji hrane iz mora.
Ako ste nesigurni oko pripreme ribe, oslić je idealan za vaša prva riblja jela. Dostupan je smrznut i filetiran, što uvelike olakšava pripremu. Oslić je bijela riba koja pripada istoj porodici kao i bakalar, ali je od njega jeftiniji. Meso oslića je meko i ukusno, te izrazito zdravo. Ima malo kalorija, tek 71 na sto grama, a odličan je izvor proteina i gotovo uopće nema masti. Uvrstite oslić što češće na svoj jelovnik ako volite dobro jesti, a pritom paziti na zdravlje i liniju. Pivsko tijesto dodat će, naravno, nešto kalorija ovom jelu, koje najbolje ide s krumpir salatom.
Pivsko tijesto drugačiji je način pohanja, pivo mu daje prozračnost, a dobra je vijest da nema dodatnih tanjura za jaja i mrvice kao kod klasičnog pohanja. Ovako pripremljeni oslić naziva se i “oslić orly”. Koristite bilo koje alkoholno ili bezalkoholno pivo, najbolje neki lager. Ako jedu i djeca, ne brinite, alkohol iz piva pri pečenju će ispariti. U pivskom tijestu možete pohati i povrće, gljive, razne vrste mesa… Za recept za oslić u pivskom tijestu za 5-6 osoba bit će vam potrebno:
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
IMPRESIVNA GRAĐEVINA
Kvizovi
NAJSTROŽA KAZNIONICA
Ekološki turisti dobrodošli
SREĆOM NIJE AKTIVAN
Vikend za pamćenje
ISKORISTITE SEZONU
ISKORISTITE SEZONU
Ručak za pamćenje
Legendarno mjesto
TRAŽENA BILJNA DELICIJA
KAKVO OSVJEŽENJE
Recepti za prigodne dane
SKUHAJTE NA VRIJEME!
Tjedan azijskih specijaliteta