
PROŠIRENJE PONUDE
Ljetne vrućine i obilje sezonskog povrća na tržnicama kombinacija su zbog koje se u toplim mjesecima većina ljudi okreće lakšim obrocima. Naše jelovnike preuzimaju različite salate, tjestenine, sve za što ne moramo dugo stajati uz štednjak ili paliti pećnicu. U ogromnom izboru salata postoji jedna koju vole gotovo svi, iako joj možda ni ne znaju ime. Caprese salata doslovno je “ljeto na tanjuru”. Radi se od dva jednostavna sastojka, rajčice i mozzarelle, a koliko god jednostavna bila ima svoja pravila koja će ju učiniti malo boljom i posebnijom. U nastavku donosimo savjete i recept za Caprese salatu kako bi u njoj maksimalno uživali ovog ljeta!
Prvi se put salata pod ovim imenom spominje dvadesetih godina prošlog stoljeća, u vremenu nakon Prvog svjetskog rata. Jedan je chef poželio napraviti „domoljubnu“ salatu koja će vizualno izgledati poput talijanske zastave, a pritom uključivati sve okuse po kojima je ova zemlja nadaleko poznata. Složio je rajčicu, mozzarellu, ukrasio salatu bosiljkom i tri talijanske boje bile su na tanjuru! Globalno popularna postala je u pedesetima, obična mozzarella zamijenjena je buffalo mozzarellom, a svaki joj je chef dodao neki svoj osobni pečat.
Iako se čini jako jednostavna, što i jest, ono što čini razliku je kvaliteta namirnica koje koristite. Zaboravite plastične rajčice iz trgovine i najjeftiniju mozzarellu. S obzirom na to da su to glavne zvijezde tanjura, potrudite se nabaviti domaću, mirisnu rajčicu punu okusa. Idealno je da koristite buffalo mozzarellu, koja jest nešto skuplja, ali njezina kremoznost i okus će vas oduševiti. Nakon toga, treba vam još samo svježi bosiljak, kvalitetno maslinovo ulje i sol, a sve ostalo, poput primjerice crnih maslina ili kruha s kojim ćete salatu poslužiti, je vaš osobni izbor.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
PROŠIRENJE PONUDE
SVI NA SLJEME!
Kvizovi
samo da je povoljno!
CRNI KRALJEVIĆ ŠOLTE
Arehološka senzacija
U PRIZEMLJU MSU-A
ZASLADITE SE, ZASLUŽILI STE
MEDITERANSKI KLASIK
Razgovor s Josipom Korakom
U SAMOM MUZEJU
omiljena proljetna slastica
ISKORISTITE SEZONU
ISKORISTITE SEZONU
Ručak za pamćenje