Konobari psuju, gostima pokazuju srednji prst, zabranjeno je tražiti šefa… Restoran s najneljubaznijim osobljem novi je hit na internetu

Karen's Diner, restoran s najneljubaznijim osobljem
Foto: Unsplash
piše Ana Kolarić

Zamislite restoran u kojem vam hranu poslužuju uz prevrtanje očima i riječi: „Ovo je vaša narudžba i uopće me nije briga hoće li vam se svidjeti.“ Na vama je da, prije nego navalite na hranu, smislite što papreniji odgovor. Biste li posjetili takvo mjesto? Upravo je to koncept interaktivnih zalogajnica pod nazivom „Karen’s Diner” otvorenih na nekoliko lokacija u Ujedinjenom Kraljevstvu i Australiji. Prijezirni pogledi i neugodne primjedbe zaposlenika dio su iskustva i zabave koju ćete zasigurno pamtiti, a koliko će biti uvjerljivo ovisi o vašoj „Karen“, odnosno o osobi koja vas poslužuje taj dan.

Uzbudljivi klanac u blizini Bleda komadić je divlje prirode i nerazvikani biser Slovenije koji krije moćne klisure, visoke slapove i špilju s tri prozora

FENOMEN ZVAN KAREN: ŽALITE SE, PRIGOVARAJTE I BUDITE LJUTI NA SVIJET JER NIKOGA NIJE BRIGA

Ime „Karen” inspirirano je internetskim slengom, a koristi se kao izraz za osobe koje su oduvijek postojale među nama i svojim ponašanjem izazivale zgražanje. Često se smatraju povlaštenima u društvu, boljima od drugih i uvijek imaju prigovor na okus ili količinu hrane na stolu, a ovaj je restoran tu da ih prizemlji i vrati im istom mjerom.

View this post on Instagram

A post shared by Karen’s Diner (@karensdinerofficial)

Internet se protiv pravih Karen borio memeovima i šalama, a Karen’s Diner od cijelog je fenomena odlučio napraviti posve novo iskustvo. Ovaj restoran omogućuje osoblju da radni dan provede bez lažnih osmijeha na licu i da budu drski koliko god žele. Gostima pak daje mogućnost da i oni oslobode svoju unutarnju Karen. Žalite se, prigovarajte i budite ljuti na svijet – nikoga nije briga. Dapače, uz svoj obrok možete naručiti neki od koktela nazvanih Glazba Je Preglasna, Čekam Na Uslugu 10 Minuta ili čak Upravo Ste Izgubili Mušteriju.

Kultni obrok koji je simbol hedonizma i okupljanja oko stola ima samo jedno pravilo: hrana mora biti ukusna, domaća i pripremljena s ljubavlju

MOŽETE PSOVATI, ALI IPAK NEMOJTE TRAŽITI ŠEFA

Naravno, u Karen’s Dineru bezobrazluk je dio zabave. No, što ako dovedete nekoga tko nije upoznat s konceptom i tko možda nije vidio memeove s likom Karen? Smijeh je zagarantiran, pod uvjetom da se svi znaju našaliti na vlastiti račun.

View this post on Instagram

A post shared by Karen’s Diner (@karensdinerofficial)

Internet obiluje snimkama zbunjenih roditelja, rodbine i prijatelja koji jednostavno ne razumiju zašto su svi tako neljubazni ili čak drsko komentiraju njihove narudžbe. „Želite veganski burger? Možda biste radije pasli travu?“ samo su neki od komentara. Nerijetko se događaju i situacije u kojima osoblje zgrabi megafon i kritizira goste koji svoju hranu fotografiraju i objavljuju na Instagramu.

Bez obzira tražite li drugačiju vrstu zabave ili se samo želite riješiti nakupljene frustracije, sada svakako postoji mjesto za vas. Čak su i psovke dobrodošle, zbog čega se preporučuje da mlađi od 14 dolaze u pratnji roditelja. Ako ste zaista zovete Karen, dobit ćete i besplatno piće. Ako se ne zovete tako, uvijek možete proživjeti svoju Karen fantaziju na mjestu koje jedva čeka vaše prigovore. Dok god ne tražite šefa. Ne možemo se ne zapitati kako bi posjet Karen’s Dineru izgledao u Hrvatskoj.

PODIJELI ČLANAK