Most koji je nemoguće prijeći izgrađen je isključivo za romantične poljupce uz najljepši zalazak sunca, a inspiriran je slavnom Michelangelovom freskom

Foto: Shutterstock
piše Putni Kofer

Ima li išta romantičnije od zalaska sunca? Ako ste zaljubljeni, vjerojatno ćete se složiti da ima nešto magično u crveno narančastim bojama neba, koje se, po mogućnosti, presijavaju na površini obližnjeg mora. Most poljubaca, nova turistička atrakcija u Vijetnamu, kulisa je upravo za takve trenutke, ali i nevjerojatne fotografije. Most izgrađen prošle godine službeno je predstavljen u prosincu, te će ubrzo, nema sumnje, postati jedna od najposjećenijih lokacija na vijetnamskom otoku Phu Quoc.

Uzbudljivi klanac u blizini Bleda komadić je divlje prirode i nerazvikani biser Slovenije koji krije moćne klisure, visoke slapove i špilju s tri prozora

PHU QUOC I SUNSET TOWN VEĆ SU NA GLASU KAO SAVRŠENA MJESTA ZA PROMATRANJE ZALASKA SUNCA

Phu Quoc poznat je po prekrasnim plažama i često odredište parova na medenom mjesecu. Vijetnam ima dugu i lijepu obalu, no većina otoka i plaža okrenuta je prema istoku. Phu Quoc, međutim, gleda na zapad. Već se dugo spominje kao o jedna od najljepših lokacija za promatranje zalaska sunca na svijetu. Grad na zapadnoj obali nosi ime Sunset town, i ima idealan položaj na otvoreno more i smiraj dana. Tako da lokacija nove atrakcije nije odabrana slučajno.

MOST JE INSPIRIRAN MICHELANGELOVIM “STVARANJEM ADAMA”

Most poljubaca djelo je talijanskog arhitekta Marca Casamontija koji ga je napravio za tvrtku koja se bavi razvojem luksuznog turizma. Dugačak je nešto više od 800 metara i sastoji se od dva dijela. Dizajn je inspiriran slavnom Michelangelovom freskom “Stvaranje Adama” u Sikstinskoj kapeli. Baš kao i prsti na slici, dvije polovice mosta se ne dodiruju, ali su opet dovoljno blizu da se osobe koje stoje na suprotnim stranama, uz lagano naginjanje, mogu poljubiti. Dvije strane mosta udaljene su 30 centimetara, što znači da zaljubljeni moraju stati svako na svoju stranu i nagnuti se da bi se “domogli” usana voljene osobe.

A to je fotografija koju ćemo zasigurno puno gledati na Instagramu narednih godina! Udaljenost između dvije polovice mosta precizno je izračunata, tako da će svake godine 1. siječnja sunce “pasti” točno u procjep između, piše CNN. Dodajmo i da vijetnamsko ime mosta, Cau Hon, u doslovnom prijevodu znači predlaganje braka ili prosidba, a to je nešto čega na ovom mjestu vjerojatno isto neće nedostajati.

Kultni obrok koji je simbol hedonizma i okupljanja oko stola ima samo jedno pravilo: hrana mora biti ukusna, domaća i pripremljena s ljubavlju

TVORKA KOJA JE IZGRADILA MOST STOJI I IZA SLAVNOM ZLATNOG MOSTA

Most se nalazi u Sunset Townu na otoku Phu Quoc, u južnoj vijetnamskoj pokrajini Kien Giang, a do njega je moguće doći kratkim letom iz Ho Chi Minha. Phu Quoc često se smatra najboljim odredištem za parove u zemlji, koje se brendiralo kao idealno odredište za bračna putovanja.

Tvrtka Sun Group, koja je investitor u Most poljubaca, stoji i iza gradnje Zlatnog mosta, jedne od najpoznatijih novijih atrakcija Vijetnama. On je poznat zbog svog izgled: dvije divovske ruke drže svjetlucavu skulpturu na visini od 1400 metara.

PODIJELI ČLANAK