Ova domaćinstva poštuju i žive najbolje od baranjske tradicije i baštine, a smještaj možete naći već za 267 kuna

Foto: Booking, Sobe Kod Baje - Baranjska Kuća
piše Putni Kofer

Jesen je idealno godišnje doba za posjetiti Slavoniju i Baranju. Zlatna polja u kojima se žito njiše u ritmu vjetra, plodni vinogradi puni grožđa, mirisni kotlići puni fiša, nasmijani domaćini i duh tradicije na svakom koraku. Sve je to istok Hrvatske, mjesto na kojem možete uživati u prirodi, povijesti, gastronomiji i vinima, ali i aktivnom odmoru. Mjesto na kojem ćete se istinski odmoriti. Ako vas privlači miran seoski život i buđenje uz pjev ptica, idealno je potražiti smještaj u nekom od seoskih domaćinstava kakvih u Baranji ne nedostaje. Autohtona arhitektura, domaćini koji će se pobrinuti da se osjećate poput člana obitelji i domaća hrana, ima li išta bolje? U nastavku izdvajamo nekoliko smještajnih objekata na kojima možete iskusiti pravi život na selu, a bit ćete u blizini svih ljepota i znamenitosti ovog kraja. Prije polaska pročitajte što sve vidjeti u Baranji, kao i vodič za uživanje u prekrasnom Osijeku.

U ovoj su državi knjižnice besplatne za sve građane, a čak 70 posto ljudi do najbliže ne mora hodati više od tri kilometara

IVICA I MARICA, KARANAC (cijena po sobi: od 414 kn za jednu osobu pa do 978 kn za četiri osobe)

Ovo se imanje nalazi u slikovitom mjestu Karanac, jednom od najautentičnijih kutaka Baranje. Kamene kućice opremljene su svim sadržajima potrebnim za komforan odmor, poput kupaonice, TV-a i Wi-Fija, a sve imaju balkon s prekrasnim pogledom na okolna brda. Posjetitelji u objektu imaju na raspolaganju bicikle, a lokacija je idealna za istraživanje cijelog kraja i izlet u Kopački rit. U cijenu je uključen i bogati doručak od namirnica s domaćinstva. Ovaj smještaj možete pogledati ovdje.

BARANJSKA KUĆA – SOBE KOD BAJE, KARANAC (cijena po sobi: od 437 kn za jednu osobu do 570 kn za tri osobe)

Slikovito staro seosko imanje okruženo vinogradima idealno je mjesto za odmor od stresa i asfalta. Bogati doručak uključen je u cijenu sobu, domaćini su ljubazni i nasmijani, a imanje je uređeno tako da na svakom koraku osjetite slavonsku i baranjsku ljepotu i gostoljubivost. Nalazi se u Karancu, u blizini Kopačkog rita, a sve sobe imaju kupaonicu i TV. Na imanju je dječje igralište i velika terasa s roštiljem, a u okolici niz atrakcija koje čekaju da ih otkrijete. Ovaj smještaj možete pogledati ovdje.

STARA BARANJA, KNEŽEVI VINOGRADI (cijena po sobi: od 267 kn za jednu osobu do 568 kn za tri osobe)

Smješteno u mjestu Kneževi vinogradi, ovo seosko domaćinstvo poštuje i živi najbolje od baranjske baštine i tradicije. Sve sobe imaju vlastitu kupaonicu, a gostima je na raspolaganju besplatan parking i mogu koristiti veliku terasu s roštiljem, zajedničku kuhinju i čak dva bazena, koja ljeti pružaju spas od vrućina. U cijenu smještaja uključen je i bogati baranjski doručak. Ovaj smještaj možete potražiti ovdje.

Doživite ljepote Slovenije u magičnim jesenskim bojama! Ova jedinstvena čuda prirode u susjednoj zemlji ne smijete propustiti
PODIJELI ČLANAK