Neopisiva ljepota prirode: Monografija Parkovi Hrvatske na 324 stranice donosi 20 vrhunskih reportaža

Monografija Parkovi Hrvatske
piše Putni Kofer

Medijska kuća Hanza Media objavila je luksuznu monografiju Parkovi Hrvatske, knjigu koja će vas oduševiti, inspirirati, educirati i kojoj ćete se neprestano vraćati. Prekrasne fotografije najboljih fotoreportera Cropixa na svakoj od 324 stranice vode čitatelja od magične Slavonije i Baranje, preko brežuljkastog zelenila sjeverne Hrvatske, moćnih planina Gorskog kotara, Like i Dalmacije, sve do čarobnih otočja prekrasnog Jadrana.

KNJIGA KOJA NAJBOLJE OPISUJU SVE PRIRODNE LJEPOTE HRVATSKE

Sve te ljepote stale su u zemlju površine 56.595 četvornih kilometara, 32 fotografa snimala su prirodne ljepote u sva godišnja doba, a najbolji novinari Jutarnjeg lista i Slobodne Dalmacije, njih 16, ispisali su živopisne i uzbudljive priče o jezerima, potocima, slapovima, planinama, drveću, cvijeću, životinjama, podmorju…

Po ukupnoj bioraznolikosti, Hrvatska spada među najbogatije zemlje Europe. Visoka bioraznolikost uvjetovana je povijesnim razvojem i geografskim položajem, gdje se na relativno malom prostoru susreću panonski, kontinentalni, alpski i mediteranski elementi. Ovo bogatstvo štiti se kroz mrežu područja s različitim režimima zaštite. Ukupno je u Hrvatskoj zaštićeno oko 38 posto kopna i 9 posto mora kroz nacionalne kategorije zaštite i ekološku mrežu EU-a Natura 2000.

Kupanje i druženje bez odjeće! Kako nudizam pridonosi povećanju zadovoljstva životom

HRVATSKA IMA OSAM NACIONALNIH PARKOVA I 12 PARKOVA PRIRODE

Nacionalni parkovi i parkovi prirode čine okosnicu zaštićenih područja Hrvatske te obuhvaćaju 9 posto kopna. Hrvatska ima osam nacionalnih parkova i 12 parkova prirode, najrazličitijih obilježja, ali i jednom zajedničkom osobinom: područja su to neopisive ljepote.

Monografija Parkovi Hrvatske na najbolji način prezentira raznoliku prirodnu baštinu, a Hanza Media je, uz stručnu podršku Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, izdala ovu raskošno izdanje na dva jezika, hrvatskom i engleskom. Cijena monografije je 300 kuna, a možete je naručiti na 01/2255 374 ili putem maila: pretplata@hanzamedia.hr. Potražite je i na svim prodajnim mjestima Tisak Media Centra.

Ljekovito i začinsko bilje, gusta borova šuma, savršeno čisto more... Evo što sve trebate doživjeti na Lošinju
PODIJELI: