
BISTE LI PROBALI?
Craft pekarnica Bread Club u ponudu je uvela štrukle. Kupili smo ih za doručak i provjerili vrijede li prilično visoke cijene po kojoj se prodaju
Volimo štrukle, volimo štrudle, volimo Bread club. Kad smo na društvenim mrežama te zagrebačke craft pekarnice vidjeli da su u ponudu uveli štrukle, otvorio nam se apetit i odmah smo danas za doručak morali isprobati novi specijalitet. Pronašli smo ga u poslovnici u Središću, doduše pod imenom štrudla, platili komad poprilično visokih 3,50 eura i u uredu se bacili na doručak. Evo kakvi su naši dojmovi i isplati li se dati više od 50 nekadašnjih kuna za dva komada tijesta sa sirom!
Bread Club prodaje izvrstan kruh, meke focaccie, sendviče bogate šunkom ili pršutom… Sve to košta više od prosjeka klasičnih pekarnica i trgovačkih lanaca, ali nama se čini da kvaliteta to opravdava i vjerni smo kupci.
Na društvenim mrežama najavili su da u ponudu uvode zapečene slane štrukle od sira, no mi smo proizvod našli pod imenom štrudla sa sirom. Nije bilo sumnje da se radi o tome što smo tražili, prodavačica je potvrdila da je to novo u ponudi, a i izgledom su odgovarale onima s Instagrama.
Ono što se mora priznati štruklima iz Bread Cluba je veličina. Komad ima 180 grama (tako je navedeno, nismo provjeravali), i zasta je već na oko veći od štrudli i štrukli koje se mogu drugdje kupiti. Naše nisu nažalost bile tople kad smo ih kupili, ali tijesto je bilo meko i bogato nadjevom.
Presuda: jako, jako fino. Ali vrijedi li 3,50 eura po komadu? Izbjegavamo današnje cijene uspoređivati s kunama, ali tu nismo mogli ne primijetiti da smo dvije štrudle platili više od 50 nekadašnjih kuna. E sad, samo zbog cijene, nismo sigurni da ćemo ih ponovo kupiti.
Štrukle/štrudle u Bread Clubu stvarno jesu ukusne, tijesto je odlično, sir kvalitetan. Ali dobre štrudle mogu se kupiti i u drugim pekarnicama po nižim cijenama, a nama su gotovo jednako ukusne. A i u samom Bread Clubu za samo 50 centi više može se dobiti izdašan sendvič sa šunkom, a za euro više onaj s pršutom, koji nas, provjereno, satima drže sitima.
Ako volite štrukle i štrudle, a cijena vam ne predstavlja problem, svakako kušajte ove iz Bread Cluba. Probajte ih uloviti kad tek stignu, još tople ili mlake, ali ni hladne vas neće razočarati. No za brzi usputni zalogaj, doručak ili gablec, mi bismo sljedeći put ipak uzeli nešto drugo iz njihove ponude za sličan iznos.
BISTE LI PROBALI?
I VODE FANTASTIČAN OPG!
Najluđi okusi Balkana
Savršeno za hladne dane
Topla priča iz Japana
Recept se prilagođava svima
SPOJ DVA SVIJETA
Torta za svaku priliku!
SIMBOL ŠIBENSKOG ZALEĐA
I VODE FANTASTIČAN OPG!
Najluđi okusi Balkana
SPOJ DVA SVIJETA
SIMBOL ŠIBENSKOG ZALEĐA
MOŽE I BEZ MESA!
Zdravlje u malom
ODA JEDNOM OTOKU
OKUS TRADICIJE
KVARTOVSKO BLAGO