Jučer smo eksperimentirali s ostacima hrane i dobili jelo koje bismo mogli jesti svaki dan! Gotovo je za samo 15 minuta

Ostalo nam je malo pečene piletine pa smo odlučili improvizirati! Nastala je hrskava tortilja iz friteze koju bismo bez razmišljanja naručili i u restoranu...

Zapečena tortilja s piletinom i povrćem iz friteze na vrući zrak, s hrskavim rubovima i rastopljenim sirom; domaći recept idealan za iskorištavanje ostataka hrane i pripremu ukusnog, toplog jela.
Foto: Gastro Kofer
  • Priprema:15 minuta
  • Broj porcija:2
  • Razina težine:Jednostavno
  • Kuhinja:Hrvatska

Često ne znamo što učiniti s ostacima hrane, osobito mesa koje ostane od ručka. Umjesto da završi u hladnjaku i zaboravi se, ponekad je dovoljno malo mašte da od tih ostataka nastane potpuno novo jelo. Tako smo se jučer poigrali sastojcima koje smo imali pri ruci, komadićima pečene piletine, povrćem i jajima, i rezultat nas je oduševio. U fritezi na vrući zrak nastala je savršeno zapečena tortilja s piletinom i povrćem, hrskavih rubova i sočnog punjenja koje se se doslovno topilo u ustima.

TORTILJA S PILETINOM I POVRĆEM IZ FRITEZE NA VRUĆI ZRAK: SAVJETI ZA PRIPREMU

Ako želite da vaša tortilja s piletinom i povrćem iz friteze na vrući zrak ispadne savršeno, obratite pažnju na nekoliko detalja. Prije svega, tortilju lagano utisnite u posudu friteze kako bi zadržala oblik zdjelice i bila ravnomjerno pečena. Povrće koje koristite, poput tikvica, paprike ili rajčice, dobro ocijedite kako smjesa ne bi bila previše mokra. Za dodatnu aromu možete ubaciti malo origana ili dimljene paprike, zapravo sve začine koje jako volite. Na kraju, ne štedite na siru, on će dati zlatnu boju i savršenu koricu koja čini razliku između običnog i wow zalogaja. P.S. ako nemate fritezu na vrući zrak, ovaj recept sigurno funkcionira i u pećnici!

Sastojci

  • 1 tortilja
  • 200 grama pečene piletine
  • 3 jaja
  • Tikvica
  • Paprika
  • Sir (po želji)
  • Začini (sol, papar, crvena paprika)

Postupak pripreme

  1. U fritezu na vrući zrak stavite jednu veću tortilju i lagano je oblikujte tako da poprimi oblik zdjelice.
  2. U posebnoj posudi razmutite tri jaja, pa smjesu ulijte u tortilju.
  3. Pečenu piletinu narežite na sitne komadiće i dodajte u smjesu.
  4. Zatim naribajte tikvicu, nasjeckajte papriku i sve ubacite unutra.
  5. Začinite po želji (sol, papar, crvena paprika, začinsko bilje…), a zatim sve pospite naribanim sirom.
  6. Fritezu namjestite na 180 °C i pecite oko 15 minuta, dok se smjesa ne stisne, a sir lijepo ne zapeče.

Pročitajte još