Tražiš najbolje mjesto za brunch u Zagrebu? Istražili smo ponudu i odabrali svoje gastro favorite

5 odličnih mjesta u Zagrebu gdje možete otići na ukusni brunch
piše Putni Kofer

Iako mnogi jutro započinju krafnom, buhtlom s čokoladom, pogačicom od lisnatog tijesta i slasnom piroškom, posljednjih nekoliko godina brojni domaći restorani, hoteli i bistroi nude brunch, raskošan doručak koji se poslužuje od ranih prijepodnevnih sati sve do poslijepodneva. Od bogatih omleta, tost sendviča s avokadom, zdravijih varijanti poput zobenih pahuljica pa sve do hranjivih smoothieja, istražili smo ponudu i odabrali 5 odličnih mjesta u Zagrebu gdje možete otići na ukusni brunch!

EGGSPRESS – OMILJENO BRUNCH MJESTO ZA SVE LJUBITELJE OMLETA

Prije nekoliko godina Zagreb je dobio svoju prvu „omeletteriju”, mjesto na kojem možete uživati u jelima napravljenima od – jaja. Eggspress je smješten u samom centru grada, u Vlaškoj ulici 81a, doručak poslužuju svakim danom od 9:00 do 14:00 sati, a iz bogate ponude izdvajamo razne varijacije omleta, holandez umaka, salata s jajima, ali i veganskih kajgana. Počastite se prefinim brunchem i ne propustite kušati domaći sok od rajčice s dodatkom svježeg celera.

JOLIE PETITE PATISSERIE – POZNATA SLASTIČARNA NA SVOM MENIJU IMA I SAVRŠEN DORUČAK

Poznata zagrebačka slastičarna od nedavno na svom meniju ima i brunch ponudu koja je dostupna od ponedjeljka do subote nakon 9:30. BLT sendvič, Quicheom od poriluka, slanine i šampinjona, Bruschetta i krem juha od brokule, kozjeg sira i tostiranih badema samo su neki od ukusnih specijaliteta s kojima možete započeti dan. Ovo opuštajuće mjesto pronaći ćete na Knežiji u ulica Tina Ujevića 17.

B041 – OMILJENA SLATKA ADRESA NUDI I PREFINE SLANE ZALOGAJE

B041 je poznata zagrebačka slastičarnica u Masarykovoj ulici, a osim ukusnih sladoleda i kolača, na njihovom meniju možete pronaći odlične ideje za ukusan i hranjiv doručak. Preporučujemo klasičan humus s tostiranim kruhom, zobenu kašu s marelicama, ribanom jabukom, narančom, chia sjemenkama i orasima ili pak kus kus u slatkoj varijanti s pečenim breskvama, grožđicama s rumom, jogurtom, kremom od lješnjaka i cijelim lješnjacima. Sva ova jela su nutritivno bogata i praktična ako se za vrijeme doručka nađete u centru grada.

Prošetali smo centrom Zagreba i izdvojili sedam odličnih restorana u kojima ćete provjereno uživati

ROOTS – JUTARNJI JELOVNIK KOJI SE BAZIRA NA SVJEŽIM SOKOVIMA I ZDRAVIM, DOMAĆIM NAMIRNICAMA

Smješten u Tomićevoj ulici, Roots bar je idealan za sve one koji dan vole započeti zdravim zalogajima. Ovdje možete uživati u dobrom smoothieju, milkshakeu, acai zdjelici, zobenoj kaši, avokado ili humus tostu. Posebna se pozornost pridaje domaćim namirnicama koje dolaze s malih obiteljskih gospodarstava pa je pijuckanje zelenog soka ili smoothieja zdrava preporuka. U popodnevnim satima Roots se pretvara u “cocktail bar” te se mijenja glazba, osvjetljenje, konobari, menu i pozadina šanka.

MELT GELATO & BRUNCH BAR – NAJŠARMANTNIJI LOKAL U GRADU

Melt Gelato & Brunch Bar na adresi Radićeva 3A mjesto je koje ćete jednostavno obožavati. Mlade vlasnice kažu kako im je premisa da u sve ono što imaju u ponudi ubace isključivo svježe i provjerene namirnice pa je kvaliteta i zdrav doručak zajamčen. Ovdje možete naručiti slatka i slana jela poput avokado tosta, različitih salata, quicheva i palačinki. Preporučujemo i Melt doručak s dva pečena jaja, feta sirom, cherry rajčicama, slaninom, chillijem i bezglutenskim kruhom.

Zagrebačka gastro scena sve je bogatija, ovo su mjesta koja morate posjetiti

Gastronomska scena u Zagrebu posljednjih je godina sve jača, pomno se prate kulinarski trendovi, a samim time raste i broj restorana koji poslužuju prvoklasno meso, ribu, pizzu i druge tradicionalne specijalitete. Putni Kofer je provjerio koje pizzerije u Zagrebu su idealne za opušten poslovni ručak, ali i romantičnu večeru. Ako ste pak ljubitelj dobre dalmatinske spize, ovi riblji restorani u Zagrebu će vas oduševiti, a okuse domaće, mamine i bakine kuhinje potražite u najboljim tradicionalnim zagrebačkim restoranima.

PODIJELI: