Riblji restorani u Zagrebu u kojima ćete provjereno uživati

Hrana i piće

Božanski okusi Dalmacije: izdvojili smo 5 ribljih restorana u Zagrebu koji će vas oduševiti

Jesti kvalitetno i zdravo znači uključiti u prehranu što više dobrih namirnica, a na toj listi poželjne hrane na samom je vrhu svakako riba. Morski specijaliteti dokazano poboljšavaju funkcioniranje mozga, a redovita konzumacija ribe jamči i dulji život. Mnogi restorani u Zagrebu okrenuli su se dobrim, kvalitetnim lokalnim namirnicama i svježoj ribi, i upravo to je ono što stranci posebno cijene i što nas svrstava na ozbiljnu mapu europskih gradova koji su poznati po gastronomiji. Ako ste se poželjeli jadranskih plodova mora, svježe ribe i dobrog crnog rižota, ovi riblji restorani u Zagrebu će vas oduševiti!

KAMENI ČUVARPrekrasna utvrda na brežuljku usred Like krije burnu povijest, priče i legende, a unutar njezinih zidina nalazi se i slikovita kapelica
Nastavi čitati

RESTORAN KORČULA

Smješten u centru grada na uglu Tesline i Preradovićeve, restoran Korčula je jedan od najpoznatijih ribljih restorana u Zagrebu s tradicijom dugom više od 60 godina. Okuse tradicionalne dalmatinske kuhinje svojim gostima nude na moderan i jedinstven način, a ono što ih čini tako posebnim je jelovnik kojeg određuju sezonske i lokalne namirnice. Na tjednoj bazi dočekat će vas nekoliko novih jela sa svježim jadranskim plodovima mora.

View this post on Instagram

A post shared by Restoran Korčula (@restoran.korcula)

LJEPOTA I FASCINANTNA POVIJEST Jedna od najstarijih katedrala u Europi nalazi se u velikom hrvatskom gradu! S njezina zvonika pruža se prekrasan pogled, a i danas je srce vjerskog života
Nastavi čitati

Od hladnih i toplih predjela izdvajaju se pašteta od dimljene ribe i frigani gavuni s tartar umakom, a od glavnih jela prefini burger od hobotnice koji se poslužuje s domaćim krumpirićima. Ne propustite kušati i rižoto s jadranskim škampima, istarski fuži s jadranskim kozicama i tartufima, odrezak jadranske tune sa žara s blitvom na dalmatinski te dalmatinsku rožatu, omiljenu slasticu koja će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca.

RESTORAN MAREDO

Koncipiran kao restoran s tradicionalnim jelima u moderno uređenom ambijentu, restoran Maredo, koji posluje od 2008. na adresi Florijana Andrašeca 14, prije dvije godine u svoj jelovnik uvrstio je i ponudu svježe ribe iz koća zadarskog arhipelaga. Kovač, škarpina, zubatac, pagar, orada, kaval… Riba se može naručiti na gradele, lešo ili u gregadi, a ako poželite kušati brudet od ugora, murine i škarpina, potrebno je rezervirati i naručiti unaprijed. S obzirom na to da im je i ostatak menija uvijek fenomenalan, usuđujemo se reći da je Maredo jedan od onih restorana u kojima bismo mogli ručati svaki dan dok ne isprobamo sve što nude.

KONOBA PONISTRA

Konoba Ponistra je dokaz kako se i na kontinentu može pojesti itekako kvalitetan morski specijalitet. Domaćine ćete pronaći na adresi Remetinečka cesta 131, a u svojoj ponudi imaju veliki izbor svježe ribe. Ne propustite kušati juhu od inćuna koja je izvanrednog okusa, prefini rižoto od sipe i super pečeni brancin s gradela. Osim kvalitetnih sastojaka, u ovoj konobi osjećat ćete se kao kod kuće jer se posebno trude dočarati obiteljsku, opuštenu atmosferu.

RESTORAN KORKYRA

Korkyra se nalazi na adresi Božidara Adžije 26, a odmah na ulazu bit će vas jasno da ste ušli u klasični riblji restoran u kojem se itekako dobro jede. Atmosferu Dalmacije dočaravaju brojni predmeti kao što su makete brodova, brodovi na slikama, drvene grede s kojih vise gradele i rogači, vijenci češnjaka… U raznovrsnoj ponudi specijaliteta ističu se salata od hobotnice, rižoto na crveno sa škampima ili kozicama, toplo-hladna riblja plata, pohana hobotnica i dimljena riba na rukoli. Sve to upotpunjuje odličan izbor vinskih kapljica.

KONOBA DIDA

Smještena uz sam rub predivnog Maksimira, na adresi Petrova ul. 176, konoba Dida već dugi niz godina dočekuje goste u predivnom, mirnom ambijentu koji će vas svojom toplinom i svakim pomno izabranim detaljem vratiti u prošlost. Kao što kažu na svojim web stranicama, kuhari ovdje spremaju najbolju, svježu ribu te vlastiti domaći kruh koji još topao i mirisan serviraju na stol. Preporučujemo riblju juhu, rižoto s kozicama i grdobinu u umaku od vina.

Aktualno

Pročitajte još