
ARHITEKTONSKO ČUDO
Kremasta juha od bundeve pravi je klasik za dane kada nam treba nešto toplo i fino! Jednostavna je za pripremu, a bogata okusom koji prija u svakoj žlici.
Zadnji dani ljeta i početak jeseni u znaku su jarko narančaste boje: bundeve su posvuda, svježe, mirisne, sezonske, povoljne i svestrane. Jedemo ih u salatama, uz pečenje, u slasticama, no najpopularnije je jelo možda ipak krepka i mirisna gusta juha. Bundeva ima savršenu teksturu za ovo jelo jer je nakon termičke obrade meka i brašnasta, a njezin blagi, slatkasti okus savršeno paše uz različite začine, od nježnih mediteranskih, do onih žešćih i ljućih. U nastavku saznajte najbolji recept za juhu od bundeve koji ćete probati!
Na tržnicama ćete pronaći različite vrste bundeve i niti s jednom nećete pogriješiti, no za ovo jelo najbolje paše butternut tikva, tanke, svijetle kore i kruškastog oblika, ili hokaido bundeva, okruglastog oblika i malo deblje, narančasto-crvene kore.
U ovom jelu uživajte bez grižnje savjesti jer su bundeve bogate vitaminima, mineralima i vlaknima, a na sto grama ima tek nešto više od 25 kalorija. Čar ovog recepta je i što ga se ne morate strogo držati, možete dodati začine po želji, ubaciti još koju vrstu povrća, te se poigrati sa serviranjem. Svakako sugeriramo da koristite mesni ili povrtni temeljac, iako će jelo ispasti odlično i s vodom. Okus će biti neusporedivo bolji, a sam temeljac ima blagotvoran učinak na crijeva, kosti i cijeli organizam.
U hladna poslijepodneva ništa ne paše bolje od tople juhe, jela na žlicu punog vitamina i minerala, koje je hranjivo i krepko. Krem juha od brokule upravo je takvo jelo, lako se priprema, zasitno je i ukusno, a pritom daje dovoljno energije bez osjećaja težine u želucu.
ARHITEKTONSKO ČUDO
NEOČEKIVANA RAZBIBRIGA
ISKUSTVO ZA PAMĆENJE
Kvizovi
Putovanja bez društva
PRIZORI KAO S RAZGLEDNICE
Okusi Tajlanda
juha u centru pažnje
TALIJANSKI KLASIK
BAJKA NA DLANU
U PRIZEMLJU MSU-A
ZASLADITE SE, ZASLUŽILI STE
MEDITERANSKI KLASIK
Razgovor s Josipom Korakom
U SAMOM MUZEJU