Napravite brzi i zdravi domaći sladoled od samo tri sastojka koja sigurno imate doma

Foto: Shutterstock
piše Putni Kofer

Kad je vruće, jede nam se i pije nešto hladno i osvježavajuće. A malo toga hladi bolje od sladoleda! Ako niste napravili zalihu i napunili škrinju onim iz dućana, ili samo želite malo zdraviju verziju ledenog deserta, napravite ga sami. Kombinacija i recepata za domaći sladoled je bezbroj, ali ako nemate aparat za sladoled i ne ide vam se do trgovine po ovim temperaturama, uvijek možete iskombinirati nešto od sastojaka koje već imate u kući. U nastavku donosimo jednu takvu ideju, recept za domaći sladoled od banane i jogurta.

Jedna od najboljih plaža za pse na svijetu nalazi se u Hrvatskoj! Ljubimci tamo imaju potpunu slobodu, a mogu uživati i u pivu, čipsu i sladoledu

OSNOVNI RECEPT MOŽETE OBOGATITI NUTELLOM, MLJEVENIM LJEŠNJACIMA, DODATNIM VOĆEM…

Ovaj desert možete napraviti na više načina, odnosno osnovni recept možete nadopunjavati onim što već imate kod kuće. Za početak, trebat će vam tri banane. Narežite ih na kolutiće i stavite u škrinju da se smrznu. Ako ste nestrpljivi, možete raditi od svježih banana pa kasnije zamrznuti smjesu. Kad dobijete kremu od banane i jogurta, poigrajte se dodatnim sastojcima: ubacite žlicu nutelle, nekoliko borovnica, šaku mljevenih lješnjaka… Ali čak i ako nemate ništa dodatno, ovaj je sladoled i u osnovnoj verziji ukusan i osvježavajuć.

ZA OVAJ RECEPT NE TREBA VAM APARAT ZA SLADOLED, SAMO BLENDER

Za ovaj recept ne treba vam aparat za sladoled, ali treba vam dobar blender i kalupi za sladoled. Ovo su sastojci koje trebate pripremiti:

  • 3 banane
  • 150 g grčkog jogurta
  • 2 žlice meda
  • dodaci po želji

EVO KAKO PRIPREMITI DOMAĆI SLADOLED OD BANANE

Smrznute kolutove banane stavite u blender. Dodajte grčki jogurt i dvije žlice meda i blendajte. Moguće je da će tvrde banane uređaj teško svladavati, pa ih možete drvenom kuhačom povremeno gurati prema noževima. Prethodno ugasite blender, naravno. Kad dobijete gustu i kremastu smjesu, možete joj dodati žlicu nutelle, kakaa u prahu, šaku borovnica… Što vam se nađe pri ruci. Krema je već sad hladna pa ju možete poslužiti u zdjelicama i navaliti, ali bolje je da ju prebacite u kalupe za sladoled i stavite još na sat, dva u zamrzivač. Ako nemate kalupe, smrznite smjesu u plastičnoj kutiji. Smjesu možete napraviti i bez da ste prethodno zamrznuli banane, no tada ju obavezno dobro zamrznite prije konzumiranja.

Koji je primorski gradić prije 250 godina bio najveći u Hrvatskoj? Imao je više stanovnika od Zagreba, Rijeke i Varaždina
PODIJELI ČLANAK