
IMPRESIVNA GRAĐEVINA
Kad je vruće, jede nam se i pije nešto hladno i osvježavajuće. A malo toga hladi bolje od sladoleda! Ako niste napravili zalihu i napunili škrinju onim iz dućana, ili samo želite malo zdraviju verziju ledenog deserta, napravite ga sami. Kombinacija i recepata za domaći sladoled je bezbroj, ali ako nemate aparat za sladoled i ne ide vam se do trgovine po ovim temperaturama, uvijek možete iskombinirati nešto od sastojaka koje već imate u kući. U nastavku donosimo jednu takvu ideju, recept za domaći sladoled od banane i jogurta.
Ovaj desert možete napraviti na više načina, odnosno osnovni recept možete nadopunjavati onim što već imate kod kuće. Za početak, trebat će vam tri banane. Narežite ih na kolutiće i stavite u škrinju da se smrznu. Ako ste nestrpljivi, možete raditi od svježih banana pa kasnije zamrznuti smjesu. Kad dobijete kremu od banane i jogurta, poigrajte se dodatnim sastojcima: ubacite žlicu nutelle, nekoliko borovnica, šaku mljevenih lješnjaka… Ali čak i ako nemate ništa dodatno, ovaj je sladoled i u osnovnoj verziji ukusan i osvježavajuć.
Za ovaj recept ne treba vam aparat za sladoled, ali treba vam dobar blender i kalupi za sladoled. Ovo su sastojci koje trebate pripremiti:
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
IMPRESIVNA GRAĐEVINA
Kvizovi
NAJSTROŽA KAZNIONICA
Ekološki turisti dobrodošli
SREĆOM NIJE AKTIVAN
Vikend za pamćenje
ISKORISTITE SEZONU
ISKORISTITE SEZONU
Ručak za pamćenje
Legendarno mjesto
TRAŽENA BILJNA DELICIJA
KAKVO OSVJEŽENJE
Recepti za prigodne dane
SKUHAJTE NA VRIJEME!
Tjedan azijskih specijaliteta