
Kvizovi
Danas pripremamo ukusno, mirisno i klasično mediteransko jelo koje svi vole: isprobajte naš recept za rižoto s kozicama

Raznolika i zdrava prehrana ne mora nužno uključivati višesatno stajanje uz štednjak. Brojna je jela vrlo jednostavno pripremiti, bilo da se radi o nečemu na žlicu, finom rižotu ili brzoj tjestenini s ukusnim umakom. Upravo je rižoto jelo kojem se često okrećemo kad nemamo volje za dugotrajnu pripremu ručka i želimo iskoristiti namirnice koje imamo u hladnjaku. Rižoto s kozicama jedno je od tih jela koje ostavlja dojam svečanosti, velikog truda, a zapravo ćete ga napraviti u trenu uz jednostavan recept koji donosimo.
Rižoto s kozicama klasično je jelo mediteranske kuhinje. Jednostavno je, aromatično i brzo gotovo, a ima onaj poseban štih. Ključ fantastičnog okusa je, osim naravno kozica, je riblji temeljac. Jelo će uspjeti i ako rižoto podlijevate s vodom, ali neka vam ne bude teško pripremiti temeljac (ili kupiti gotov, ako nemate strpljenja), on će jelo podići na sasvim novu razinu.
Kako bi rižoto ispao ukusan i kremast, koristite rižu okruglog zrna koja upija puno vlage i lako otpušta škrob. Arborio, Carnaroli i Vialone nano su najpoznatije koje možete pronaći na policama, iako postoje i mnoge manje poznate vrste. Što se tiče kozica, možete koristiti svježe, koje prethodno očistite od ljuski i utrobe, ili smrznute, koje prije termičke obrade nije potrebno odmrzavati.
Kako bi pripremili ovaj recept za rižoto s kozicama za četiri osobe, bit će vam potrebno:

Kvizovi

Stoljetna ljepotica

Čuvar starih puteva

JESTE LI IZNENAĐENI?

SUSRET ESTONIJE I LATVIJE

OVO SE NE PROPUŠTA!

Kvizovi

OMILJENA RUTA

FASCINANTNO!

Okusi Tajlanda

juha u centru pažnje

TALIJANSKI KLASIK

BAJKA NA DLANU

U PRIZEMLJU MSU-A

ZASLADITE SE, ZASLUŽILI STE

Razgovor s Josipom Korakom

U SAMOM MUZEJU

omiljena proljetna slastica