Već razmišljate o vikendu? Subotnje jutro u Zagrebu je uistinu posebno, evo gdje fino pojesti i podružiti se s prijateljima

Fotografije: Bojan Haron Markičević, Petra Perkov
piše Promo

Ako subotom ujutro želite isprobati nešto novo, fino pojesti i podružiti se s prijateljima uz odličan pjenušac, Tatari Brunch u poznatom restoranu RougeMarin City u Petrinjskoj 2 pravo je mjesto za vas. Koncept, koji je u potpunosti osvježio ponudu na zagrebačkoj špici, nudi brojne tatarske zalogaje koji će raznježiti naše nepce, ali i puno drugih iznenađenja.

Hrvatske povijesne ceste spomenik su ljudskoj snalažljivosti, simbol borbe s prirodom i mjesta očaravajuće ljepote i nevjerojatnih vidika

PROVEDITE CIJELI VIKEND U MODU ZABAVE I UŽIVANJA

„Ovaj koncept volimo nazivati Nastavljamo s feštom brunch jer je zapravo produžetak izlaska petkom ili sjajna uvertira za izlazak subotom. Tatarski sam spojio zato što inače nije uobičajen u jutarnjim terminima i obično se služi za večeru i u svečanim prigodama. Samim tim idealan je za početak i završetak dana, odnosno da provedemo cijeli vikend u modu zabave i uživanja.“

Osim klasičnog tatarskog od beefsteaka kojem ćemo mi dati naš kulinarski twist, radit ćemo tartarski od tigrastih kozica i lososa. Osim toga, goste očekuje još nekoliko brunch jela iznenađenja“, ističe poznati hrvatski chef Marin Medak, dodajući da goste očekuje i atraktivan i dosad u Zagrebu neviđen način serviranja Piena pjenušca, partnera projekta, koji će svake subote oplemeniti sezonskim voćem i koktelima na temu pjenušaca.

U FENOMENALNIM OKUSIMA PROŠLOG SU VIKENDA UŽIVALA BROJNA POZNATA LICA

Tako su ove subote u RougeMarin Cityju gosti mogli uživati u fenomenalnim okusima, a poznati chef je pripremio čak tri tatarska specijaliteta: beefsteak tatarski s kremom od ljutike, pita kruh, dehidrirani žumanjak, escabeche ukiseljeno povrće, hrskava kožica od piletine i maslac od paprike i pilećih čvaraka; tatarski od tigrastih kozica, chutney od manga, ulje od bosiljka, pesto od sušenih rajčica, čips od češnjaka, tostirana focaccia te tatarski od lososa, tahini umak, krastavci, crvena naranča, koža od lososa, sezam, prhko lisnato.

Nedaleko od Zagreba pronašli smo izletište u kojem hrana ima okus kao iz bakine kuhinje, okruženo je zelenim brežuljcima i mirom sela i prirode

Osim toga, posebno oduševljene izazvali su Creme Brulee French Toast s tučenim vrhnjem i jagodama te burrata sa satarašom, svježim šparogama i konfitiranim chery rajčicama.

U Petrinjskoj ulici u Zagrebu na prvom Tatari Brunchu okupio se veliki broj poznatih lica koja nisu krila oduševljenje hranom i pićem, među kojima su bili TV voditelj Zoran Šprajc sa suprugom Lidijom, gastro blogeri Domagoj Jakopović Ribafish i Darko Kontin, pjevačica Mia Dimšić, Martina Matušin, Martina Pandžić Skoko, Ana Sršen, manekenka Antonia Tea Peroš i mnogi drugi…

OPUŠTENA ATMOSFERA UZ SUPER HRANU I PJENUŠAC

„Želimo da ovo bude mjesto odlične zabave, opuštene atmosfere uz super hranu i pjenušac. Svi se želimo opustiti i dobro zabaviti vikendom, a upravo to pronaći će svi koji rezerviraju svoje mjesto kod nas subotom od 10 do 13 sati u Petrinjskoj 2“, zaključuje Marin Medak koji je na hrvatskoj gastro sceni poznat po svojoj inovativnosti te brojnim uspješnim konceptima za gastronomski užitak i dobru zabavu.

Tatari Brunch održavat će se svake subote od 10 od 13 sati u RougeMarin Cityju u Petrinjskoj 2, a svi koji žele iskusiti ovaj jedinstveni gastronomski koncept trebaju rezervirati svoje mjesto na info@rougemarin.hr ili 091 509 3191.

PODIJELI ČLANAK