Ova magična šetnica udaljena je samo dva sata od Zagreba i idealna je za vikend izlet u Sloveniju

Foto: Pot med krošnjami Pohorje
piše Putni Kofer

Šetnja prirodom uvijek je dobra ideja, a pogled na zelenilo iz zraka, iz ptičje perspektive posebno ostavlja bez daha. Ako razmišljate o izletu u Sloveniju, uputite se do mariborskog Pohorja i otkrijte jedinstvenu atrakciju: Put među krošnjama. Jedna od najposjećenijih atrakcija susjedne nam države s razlogom je nedugo nakon otvaranja osvojila tisuće posjetitelja iz svih krajeva svijeta. Evo što trebate znati ako planirate izlet na Put među krošnjama.

Ovaj nerazvikani grad koji leži na prelijepim kanalima “tiha” je alternativa Amsterdamu, a upravo je proglašen Europskim gradom godine

STAZA JE DUGA OKO 1000 METARA, OBIĐITE JU POLAKO I UŽIVAJTE U SVAKOM KORAKU

Zelena šetnica Put među krošnjama nalazi se u srcu pohorske šume, na vrhu Rogle. Iz Zagreba automobilom do nje treba oko dva sata, a izlet autobusom organiziraju i brojne agencije. Nakon što kupite ulaznicu i krenete na stazu, primijetit ćete da je kružna i da ćete izaći na gotovo istom mjestu na kojem ste startali. Staza je duga samo jedan kilometar pa ju obilazite polako, uživajte u svakom trenutku i pogledu, proučavajte informativne table… Kroz ovu je ljepotu šteta samo projuriti.

POUČNE TABLE UPOZNAJU VAS SA STABLIMA I STANOVNICIMA OKOLNIH ŠUMA

Poučne table duž staze opisuju stabla i stanovnike okolnih šuma i dodatno približavaju sve detalje zbog kojih je priroda koja vas okružuje jedinstvena. Staza se nalazi na nadmorskoj visini od 1517 metara i pogledi s nje uistinu su spektakularni.

Posebna je atrakcija toranj visok 37 metara s kojeg se, kao na dlanu, oko vas prostire šuma sa stablima od kojih su neka stara i više stotina godina. Ako ste dovoljno hrabri, za dodatna dva eura možete se spustiti vijugavim toboganom s njegova vrha. Spuštanje ne traje dugo, ali je uzbudljivo i po nama vrijedi svake sekunde i centa.

Danas pečemo kukuruznu zlevanku! Imamo provjereni recept za ovo fino, tradicionalno jelo koje svi obožavaju, a gotovo je u pola sata

ADRENALINSKE POSTAJE I SPUST S TORNJA VISOKOG 37 METARA

Duž staze naći ćete i zabavne elemente, adrenalinske postaje poput mreža nalik na trampoline. Tu su i duhovite pitalice koje testiraju vaše znanje o životinjskom i biljnom svijetu koji vas okružuje. Lagana šetnja traje oko sat vremena, a tijekom nje postat ćete na trenutak zaista dio šumskog života i upiti ljepotu prirode iz jedne sasvim druge perspektive!

KAD RADI PUT MEĐU KROŠNJAMA I KOLIKO STOJI ULAZNICA

Put među krošnjama otvoren je svakog dana u godini, osim 1. studenog i 24. prosinca. U travnju i svibnju radi od 10 do 18 sati, tijekom lipnja, srpnja, kolovoza i rujna od 9:30 do 19 sati. U listopadu od 10 do 18 sati, a studenom, prosincu i siječnju od 10 do 16 sati. Zadnji posjetitelji primaju se sat vremena prije zatvaranja. Ulaznica za odrasle stoji 13 eura, za djecu, starije osobe i osobe s invaliditetom 10 eura. U ponudi su i obiteljske ulaznice za dvoje odraslih i do četvero djece mlađe od 14 godina po cijeni od 32 eura.

ISKORISTITE DAN I POSJETITE ROGLU, MARIBOR, TERME ZREČE…

S obzirom na to da za obilazak staze ne treba puno vremena, iskoristite posjet dodatnim izletima. Istražite Roglu, planinu koja predstavlja spoj nezaboravne prirode, ugodne srednje planinske klime, brojnih mogućnosti za sport, rekreaciju, zdravlje i dobro raspoloženje. Nakon šetnje se opustite u obližnjim termama Zreče ili obiđite šarmantni Maribor i uživajte u svom izletu u predivnu slovensku prirodu. 

PODIJELI ČLANAK