Volite horor filmove? Jezivi meksički otok prepun je unakaženih lutaka koje lede krv u žilama

Foto: Shutterstock
piše Putni Kofer

U blizini grada Mexico Cityja izranja tajanstveni otok Xochimilco, poznatiji kao Isla de las Muñecas ili Otok lutaka. Nekada dom ljudima, danas je samo sjena svoje prošlosti, naseljen isključivo zastrašujućim lutkama. Na stropovima preostalih kuća, krošnjama drveća i drvenim čamcima usidrenim uz obalu, vise tisuće unakaženih igračaka različitih veličina, od ogromnih do sitnih, a neke čak nemaju ni glave. Mještani prenose priče o paranormalnim aktivnostima na otoku, tvrdeći da nisu samo plod mašte, jer intenzitet energije na tom mjestu je toliko snažan da se doista može osjetiti. Upravo je to razlog zbog kojeg Otok lutaka danas nosi titulu jednog od najstrašnijih mjesta na svijetu.

Regija na sjeveru traži od Europe: “Želimo da dan kod nas traje 26 sati! Tako ćemo privući nove stanovnike i promovirati svoj način života”

ZAŠTO LUTKE VISE PO CIJELOM OTOKU?

Lutke se ovdje skupljaju već 70 godina. Prema lokalnoj legendi iz 1950. godine, nedaleko od otoka, dijete je upalo u vodu. Mještanin po imenu Don Julián Santana hrabro je pokušao spasiti djevojčicu, ali nažalost nije uspio. Nakon tog tragičnog događaja, Julian je primijetio lutku koja je plutala blizu kanala, za koju je vjerovao da pripada djevojčici. Odlučio ju je uzeti i objesiti na drvo kao znak poštovanja.

Djevojčičin duh je nemilosrdno progonio Juliana, potičući ga da sve više lutaka objesi u nadi da će smiriti njezinu dušu. Uskoro je shvatio da su same lutke postale opsjednute dušama preminulih djevojčica, te je nastavio sakupljati jezive lutke i vješati ih po cijelom otoku. Svjedočenja bliskih ljudi ukazivala su na to da je Juliana pokrenula nevidljiva sila koja ga je potpuno promijenila. Bilo je očigledno da je bio duboko pogođen činjenicom da nije uspio spasiti djevojčicu.

Juliana su pronašli mrtvog, utopljenog na istom mjestu kao i djevojčicu. Više od 17 godina svog života posvetio je sakupljanju lutaka iz smeća, kontejnera i od prijatelja. Većina tih lutaka imala je svoje posebnosti – bile su ružne, stare, spaljene, osakaćene ili deformirane. To je bio jedini njegov uvjet.

Nerazvikani gradovi u Europi koje vrijedi posjetiti ovog proljeća: osvajaju ljepotom, šarmom, arhitekturom i životom koji teče njihovim ulicama

LOKALNA LEGENDA KAŽE DA SU LUTKE POMICALE GLAVU I RUKE, PA ČAK I OTVARALE OČI

Neki svjedoci tvrde da su čuli lutke kako šapuću jedna drugoj, dok su drugi, koji su bili na brodu u blizini, izjavili da su ih lutke vješto privukle da se iskrcaju na otok. Isla de las Muñecas je s vremenom postala prava turistička atrakcija, nakon što se priča proširila u svjetskim medijima, te mnogi posjetitelji dolaze upravo da svjedoče zastrašujućim lutkama. Osim toga, otok je bio nadahnuće za horor filmove i priče, i stoga je postao popularna destinacija za turiste koji žude za jedinstvenim iskustvom.

Ako planirate posjetiti ovu sablasnu i potencijalno ukletu turističku atrakciju, morat ćete to učiniti brodom. Možete platiti vožnju jednim od mnogih trajinera – brodova u stilu gondole – koji elegantno plove vodama meksičkog kanala. Važno je imati na umu da neki od kapetana koji upravljaju ovim brodovima odbijaju posjetiti Otok lutaka. Stoga, preporučljivo je unaprijed obavijestiti svoju odredišnu točku kako biste bili sigurni da ćete biti prevezeni na željeno mjesto.

PODIJELI ČLANAK