Ovaj je zabavni park pravi raj za klince stvoren od svima omiljenih šarenih kockica

Foto: Shutterstock
piše Putni Kofer

U idiličnom gradiću Billundu u Danskoj, još davne 1932. godine rođena je čarobna Lego kockica, koja je oduševljavala i obrazovala mnoge generacije djece. Diljem svijeta danas postoje zabavni parkovi kreirani upravo u čast mnogima omiljenih igračaka, koji pretvaraju nostalgična sjećanja iz djetinjstva u živopisnu stvarnost u prirodnoj veličini. Jedno od najboljih takvih odredišta nalazi se u Danskoj, upravo u gradu u kojem je Lego kockica nastala, te je idealno mjesto za uzbudljivi obiteljski izlet. U ovom jedinstvenom parku vaši će klinci uživati u brojnim interaktivnim radionicama, natjecanju u vožnji automobila, toboganima, igrama snage i ravnoteže i još puno toga!

Emilio je "šaptač pticama", spašava ih, liječi i o njima brine: "Ovaj posao te uči kako živjeti s divljinom, a pritom na nju imati minimalan utjecaj"

LEGOLAND U DANSKOJ JE OTVOREN 1968. GODINE I OD TADA JE POSTAO JEDNO OD NAJPOZNATIJIH TURISTIČKIH ODREDIŠTA U ZEMLJI

Svake godine, više od milijun ljudi posjeti Billund kako bi se prepustili užitku Legolanda, čineći ga najomiljenijom danskom turističkom atrakcijom izvan Kopenhagena. Taj impresivan broj posjetitelja također svjedoči da je, unatoč svojoj skromnoj veličini s tek nekoliko tisuća stanovnika, Billund postao jedno od najpoželjnijih odredišta za obiteljski odmor na sjeveru Europe.

Legoland se prostire na površini od preko 140.000 četvornih metara i sadrži više od 50 milijuna Lego kockica. Park je vrhunski organiziran u nekoliko tematskih cjelina, od kojih svaka nudi različito iskustvo. Najbolje ocijenjene atrakcije u parku su bez sumnje LEGO vlak i Monorail. Za nevjerojatan panoramski pogled i nezaboravno iskustvo, ne propustite posjetiti Rotirajući toranj za promatranje s visine – Lego Top, koji je savršen za početak ili kraj vašeg izleta.

U Minilandu možete pronaći zadivljujuće Lego verzije poznatih znamenitosti iz cijelog svijeta, uključujući Kip slobode, Taj Mahal i Eiffelov toranj, koje će vam pružiti izvanredan doživljaj. Također, za najmlađe posjetitelje, Miniland nudi razne vožnje prilagođene njihovoj dobi. Ovo područje obično ima manje gužve od ostalih dijelova parka, što će vam omogućiti vam da uživate u opuštenijem tempu.

Nedaleko od Zagreba pronašli smo izletište u kojem hrana ima okus kao iz bakine kuhinje, okruženo je zelenim brežuljcima i mirom sela i prirode

PARK JE POSEBNO POZNAT PO SVOJIM TEMATSKIM PODRUČJIMA, KAO ŠTO SU PIRATE LAND, KNIGHT’S KINGDOM I ADVENTURE LAND

U okviru Legolanda, jedinstvena atrakcija je Prometna škola, gdje djeca u dobi od 6 do 13 godina mogu, uz instrukcije, naučiti voziti male električne autiće i čak dobiti Legoland vozačku dozvolu. Samo trebaju ponijeti zastavicu za svoj automobil kako bi instruktori znali kojim jezikom govore! Ovo posebno iskustvo zahtijeva dodatnu naknadu, ali se svakako isplati zbog uzbuđenja koje donosi. Za sve ljubitelje Lego Ninjaga, posjet Ninjago svijetu je apsolutno nezaobilazan. Ovo tematsko područje nudi razne aktivnosti obuke, prikaze likova u prirodnoj veličini te impresivnu 3D Ninjago vožnju koja će vas oduševiti.

LEGOLAND NUDI ŠIROK IZBOR RESTORANA, KAFIĆA I SLASTIČARNICA, GDJE POSJETITELJI MOGU UŽIVATI U RAZNOVRSNOJ HRANI I OSVJEŽAVAJUĆIM PIĆIMA

Nabavite kartu parka i iskoristite je kako biste planirali svoje dnevne aktivnosti, ali istovremeno budite otvoreni za prilagodbe ako određena područja budu zauzeta. Po dolasku, oduševit će vas velika Lego trgovina koja se nalazi odmah na ulazu u park. Važno je unaprijed razgovarati s djecom o kupovini suvenira kako biste upravljali njihovim očekivanjima i izbjegli nošenje kupljenih stvari cijeli dan po parku.

Prije nego što se upustite u svoju Lego avanturu, svakako provjerite moguće popuste i akcije. Kuponi koji omogućavaju besplatan ulaz za djecu uz plaćenu ulaznicu za odrasle često se mogu pronaći na svakodnevnim predmetima kao što su kutije žitarica ili kartoni za jaja diljem Danske, ili čak u novinama, časopisima i na internetu u drugim dijelovima Europe. Dobro je znati da se u neposrednoj blizini parka nalazi smještaj koji će oduševiti vaše klince. Naime, Castle Hotel je dizajniran poput bajke, sa 142 sobe koje su tematski uređene u stilu zmajevih vitezova, princeza i čarobnjaka.

PODIJELI ČLANAK