
NEOČEKIVANA RAZBIBRIGA
Koliko god bile ukusne i praktične, paštete su često na lošem glasu i mnogi ih izbjegavaju. Najčešće zato što ne znaju što je zapravo u kupovnim paštetama i namazima. No sve te dvojbe nestaju ako paštetu napravite sami! Primjerice, paštetu od tune koja je klasik koji gotovo svi vole ili domaću pileću paštetu koju će i klinci obožavati. Uostalom, tko ne voli piletinu, bilo da je pohana, skuhana kao paprikaš ili samo pečena u pećnici? Danas vam donosimo recept za domaću pileću paštetu, koju je pripremila Laura Bais s bloga Tikvica.com. Nju je domaća pileća pašteta oborila s nogu, pa nema razloga da joj i vi ne date šansu!
“Moram priznati, bila sam skeptična kada sam prvi put kod svoje drage susjede na stolu vidjela domaću pileću paštetu. To je vjerojatno zato što nisam fan kupovnih pašteta ili bi me neke znale razočarati. No, znajući da je susjeda vrsna kuharica, odlučila sam isprobati ovaj slasni namaz i oduševila se! Prateći njezine savjete, iskemijala sam nešto u mojoj kuhinji i tako je nastala ova ukusna domaća pašteta od piletine koju obavezno ponavljam!,” piše Laura koja je opisala detaljan proces pripreme koji prenosimo u nastavku.
Proces pripreme započinje dinstanjem luka i češnjaka na što ubacujemo pileća prsa. No, ako imate ostatke mesa od jučerašnjeg ručka, slobodno ih iskoristite. Pašteta od već pečene piletine bit će malo drugačijeg okusa, no daleko od toga da će razočarati! Za još kremastiju teksturu, na popis sastojaka uključite i sirni namaz. Ako pak želite dobiti zdraviju pileću paštetu, majonezu možete zamijeniti svježim sirom i žlicom maslinovog ulja. Što se tiče samog miksanja, najbolje pomagalo je multipraktik, ali štapni mikser je odlična alternativa!
NEOČEKIVANA RAZBIBRIGA
ISKUSTVO ZA PAMĆENJE
Kvizovi
Putovanja bez društva
PRIZORI KAO S RAZGLEDNICE
Kvizovi
Okusi Tajlanda
juha u centru pažnje
TALIJANSKI KLASIK
BAJKA NA DLANU
U PRIZEMLJU MSU-A
ZASLADITE SE, ZASLUŽILI STE
MEDITERANSKI KLASIK
Razgovor s Josipom Korakom
U SAMOM MUZEJU