
Kvizovi
Zaboravite kupovne verzije – domaća pašteta od tune gotova je za tren, a okus je neusporediv! Donosimo jednostavan recept koji uvijek uspijeva.
Pašteta od tune postala je nezaobilazan klasik na dalmatinskim stolovima. Dok domaćini na jugu Hrvatske goste dočekuju jelima poput skradinskog rižota, pašticade, brudeta ili pak poljičkog soparnika, tu se vrlo često nađe i jednostavan, ali iznimno ukusan namaz – domaća pašteta od tune. Gotova u nekoliko minuta, savršeno se slaže s tostom, hrskavim kruhom, krekerima ili tortiljama. Ako je jednom pripremite sami, postat će redovit gost i na vašem stolu! Evo kako napraviti paštetu od tune…
Ako ste ljubitelj brzih i jednostavnih recepata, ova pašteta od tune mogla bi postati vaš novi favorit. Ne samo da se priprema od lako dostupnih namirnica, već je i odličan izbor kad vam iznenada dođu gosti ili želite ukusan obrok bez puno truda. Ovaj recept je idealan za doručak, užinu, večeru, pa čak i kao dodatak na pikniku ili zabavi. Jedan od najjednostavnijih i najukusnijih namaza svih vremena, napravljen od konzerve tunjevine, sprema se za nekoliko minuta, ali treba ga ostaviti u hladnjaku da se malo stisne. Za pripremu su vam potrebni sljedeći sastojci:
Pašteta od tune mnogima je omiljeni snack, doručak ili večera. Iako ju je zbilja lako napraviti u kućnoj radinosti, nije loše ni znati da je tuna odličan izvor proteina i omega 3 masnih kiselina. Ima i odlična antioksidativna svojstva, a u njezinom sastavu pronalazimo vitamin C, cink, mangan i selen. To su spojevi koji jačaju imunološki sustav i smanjuju rizik od nastanka niza bolesti. Iako stručnjaci preporučuju da ribu trebamo konzumirati tri puta tjedno, proizvode poput paštete od tune ne bi trebali jesti više od jednom tjedno.
Kvizovi
ZANIMLJIVOSTI O VATIKANU
Hrvati u Vatikanu
Papa drugačijeg kova
IDEJA ZA IZLET
Kvizovi
Uskršnja trpeza
Savršena za uskrsni stol
Domaće je najbolje
TAKO UKUSNA
Slastica s potpisom grada
Omiljeni kolač
Prava blagdanska zvijezda
Dalmatinski klasik
Obiteljski ručak bez mesa