
Mir u srcu prirode
Piletina je jedna od namirnica koja se najviše konzumira na svijetu. Za razliku od govedine i svinjetine, nije zabranjena niti u jednoj religiji ili kulturi. Pileće meso je meko, ukusno, svestrano. Od jedne se ptice može napraviti niz različitih jela: od pečenja, juhe, rižota, sve do ukusnog jela na žlicu. Upravo vam takvo danas predstavljamo. Pileći paprikaš klasik je koji je jednostavno napraviti, a koji vole gotovo svi. Za ukusan ručak treba vam tek fina piletina i nešto začina, a kako je u njemu već krumpir ne trebate smišljati dodatni prilog. Recept za pileći paprikaš jednostavan je, a jelo jako ukusno!
Paprikaš je ime za različite vrste jela na žlicu, kojima je zajednički dominantni začin: crvena mljevena paprika. Svježa paprika, suprotno onom što biste možda očekivali, u njega ne ide. Paprikaš potječe iz Mađarske, čija je paprika na svjetskom glasu, ali jako je rasprostranjen i u našoj Baranji i drugim pograničnim područjima u kojima je ona oduvijek bila dostupna.
Uz pileći, koji danas pripremamo, možda najpoznatiji je paprikaš od ribe, koji se na istoku Hrvatske zove fiš paprikaš. Ovo se jelo može raditi i od govedine ili nekih drugih vrsta mesa, a pileći paprika ostao je do danas najpopularniji.
Za pileći paprikaš preporučujemo koristiti mesnatije dijelove pileta, poput bataka i zabataka. Oni su sočniji od prsa i dat će jelu bolji okus. Ako radite jelo za više osoba, možete iskoristiti i cijelo pile nasječeno na komade. Također, prije pripreme preporučujemo da skinete kožicu s mesa jer ona kad se raskuha nema neki okus. Možete ga pripremiti i bez krumpira, pa kasnije odabrati prilog po želji. Za pileći paprikaš za dvije osobe bit će vam potrebno:
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Mir u srcu prirode
IZLOŽBA CVIJEĆA
Kvizovi
Tisućljetni čuvar Istanbula
Kvizovi
ČUVARICA NEPROCJENJIVIH BLAGA
Tjedan azijskih specijaliteta
Uskršnja trpeza
Savršena za uskrsni stol
Domaće je najbolje
TAKO UKUSNA
Slastica s potpisom grada
Omiljeni kolač
Prava blagdanska zvijezda
Dalmatinski klasik