
Kvizovi
Stručnjaci se slažu, riba bi trebala biti na jelovniku barem dva puta tjedno, a svatko bi trebao barem pokoji obrok zamijeniti onim bez mesa i obogatiti svoju prehranu jelima na žlicu, onima koja su bogata povrćem, mahunarkama, žitaricama… Mnogo ljudi zazire od ribe, kako zbog cijene, tako i raširenog vjerovanja da ju je komplicirano pripremiti. No, ovaj recept za oslić u pivskom tijestu demantirat će obje pretpostavke! Jednostavno ga je pripremiti, a zbog hrskavog omotača od tijesta u njemu uživaju i oni koji inače nisu obožavatelji hrane iz mora.
Ako ste nesigurni oko pripreme ribe, oslić je idealan za vaša prva riblja jela. Dostupan je smrznut i filetiran, što uvelike olakšava pripremu. Oslić je bijela riba koja pripada istoj porodici kao i bakalar, ali je od njega jeftiniji. Meso oslića je meko i ukusno, te izrazito zdravo. Ima malo kalorija, tek 71 na sto grama, a odličan je izvor proteina i gotovo uopće nema masti. Uvrstite oslić što češće na svoj jelovnik ako volite dobro jesti, a pritom paziti na zdravlje i liniju. Pivsko tijesto dodat će, naravno, nešto kalorija ovom jelu, koje najbolje ide s krumpir salatom.
Pivsko tijesto drugačiji je način pohanja, pivo mu daje prozračnost, a dobra je vijest da nema dodatnih tanjura za jaja i mrvice kao kod klasičnog pohanja. Ovako pripremljeni oslić naziva se i “oslić orly”. Koristite bilo koje alkoholno ili bezalkoholno pivo, najbolje neki lager. Ako jedu i djeca, ne brinite, alkohol iz piva pri pečenju će ispariti. U pivskom tijestu možete pohati i povrće, gljive, razne vrste mesa… Za recept za oslić u pivskom tijestu za 5-6 osoba bit će vam potrebno:
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Kvizovi
U PRIZEMLJU MSU-A
Skriveni dragulji Europe
Nova hit destinacija
Cirkuska tragedija stoljeća
BAŠ MU SE VESELIMO!
U PRIZEMLJU MSU-A
ZASLADITE SE, ZASLUŽILI STE
MEDITERANSKI KLASIK
Razgovor s Josipom Korakom
U SAMOM MUZEJU
omiljena proljetna slastica
ISKORISTITE SEZONU
ISKORISTITE SEZONU
Ručak za pamćenje