
Ekološki turisti dobrodošli
Nekad smo raspoloženi za eksperimentiranje i isprobavanje novih, neobičnih i egzotičnih recepata, no ipak se češće u svakodnevnom životu okrećemo klasici i dobro poznatim okusima. Naizgled jednostavna jela poput bolonjeza, musake, punjenih paprika i raznih sezonskih recepata uvijek su rado viđena na stolovima. Jedan takav klasični recept za svaki dan je i onaj za vinski gulaš. Napravite odjednom veću količinu i zamrznite ga u manjim porcijama i uvijek ćete imati brzi ručak pri ruci, za koji ćete samo još morati skuhati tjesteninu.
Gulaš je jelo od mesa koje se jede na žlicu, a najčešći prilog su tjestenina, njoke, palenta ili pire krumpir. Može se raditi od različitih vrsta mesa, no najčešće se upotrebljava junetina, koja dugim kuhanjem postaje posebno meka i sočna. No, ovaj recept će biti izvrstan i ako umjesto junetine koristite svinjetinu, ili čak pomiješate dvije vrste mesa. Ako koristite samo svinjetinu, nju možete nešto kraće kuhati.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Postoje različite vrste gulaša, koje se razlikuju ovisno o vrti mesa, začinima te načinu kuhanja. No u osnovi, uvijek se radi o dugo kuhanom mesu s mnoštvom mirisnih začina. U nastavku vam donosimo recept za vinski gulaš jer upravo vino daje jelu posebnu aromu.
Prije pripreme nabavite dobar komad junetine, najbolje od vrata ili buta, ali funkcionirat će i drugi komadi bez kostiju. Crno vino koje ćete koristiti mora biti ono koje biste i pili, kvalitetno, ali naravno ne preskupo. Možete odabrati bilo koje suho vino koje i inače volite, važno je samo da nema slatkoće u njemu. Njega se u gulaš dodaje odmah nakon što je meso prodinstano, te se ostale tekućine stavljaju u lonac tek kad je alkohol iz vina ishlapio. Pa krenimo na pripremu vinskog gulaša!
Recept u nastavku je za veliku količinu gulaša jer on dobro podnosi zamrzavanje, a ukusan je i ako ga jedete dva dana zaredom. Ako vam je to ipak previše, naprosto prepolovite količine. Za pripremu ovog jela bit će vam potrebno:
Ekološki turisti dobrodošli
SREĆOM NIJE AKTIVAN
Vikend za pamćenje
GRAD S DUŠOM
OSVAJA NA PRVU
ISKORISTITE SEZONU
ISKORISTITE SEZONU
ISKORISTITE SEZONU
Ručak za pamćenje
Legendarno mjesto
TRAŽENA BILJNA DELICIJA
KAKVO OSVJEŽENJE
Recepti za prigodne dane
SKUHAJTE NA VRIJEME!
Tjedan azijskih specijaliteta