
SVI STE POZVANI
Tri jednostavna recepta za ponedjeljak bez stresa — brzo, ukusno i bez puno filozofije
Ponedjeljak. Alarm zvoni, kava još ne djeluje, a hladnjak djeluje praznije nego ikad. Volja za kuhanjem? Ravna nuli. No to ne znači da se morate odreći toplog i ukusnog obroka. Kad su dani spori, a energija još sporija, na scenu stupaju recepti koji traže minimalan trud, a nude maksimalnu utjehu. Donosimo tri ideje koje su kao stvorene za lijeni početak tjedna – brzo, jednostavno i bez puno prljavog suđa.
Iako se često smatra talijanskim jelom te je smještena rame uz rame s carbonarom i lazanjama, pileća piccata kakvu danas poznajemo zapravo je rezultat talijansko-američke kuhinje. Ova verzija jela koristi tanke pileće odreske koji se paniraju u brašnu, prže do zlatno smeđe boje, a zatim prelijevaju umakom od limuna, maslaca i kapara uz česti dodatak bijelog vina. U Italiji se tradicionalno koristi teletina za pripremu piccate, dok je pileća varijanta postala iznimno popularna upravo u Americi. Umak od limuna i maslaca česta je kombinacija u talijanskoj kuhinji, ali dodatak kapara daje ovoj verziji poseban, pikantan okus.
Tjestenina s umakom od tune i rajčica savršen je izbor kada vam treba brz, ukusan i zasitan obrok – priprema traje samo 15 do 20 minuta. Recept možete prilagoditi vlastitom ukusu dodavanjem omiljenih začina, a odlična je prilika i za iskorištavanje ostataka povrća iz hladnjaka. Tikvica, mrkva ili paprika sjajno će se uklopiti u umak, samo ih je potrebno dodati nakon što luk omekša i pirjati desetak minuta.
Krumpir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na našim prostorima – jeftin, zasitan i ukusan, savršen je prilog koji se može pripremiti na bezbroj načina, a svaki put rezultira drugačijim jelom. No, krumpir ne mora biti samo prilog – može biti i samostalno jelo koje osvaja svojom jednostavnošću i bogatstvom okusa. Jedan od takvih recepata je gratinirani krumpir, klasik koji se priprema brzo i lako, a uvijek pruža savršeno kremastu i hrskavu kombinaciju kojoj je teško odoljeti.
SVI STE POZVANI
CRNA OVCA
omiljena proljetna slastica
paprene cijene
Kvizovi
ZABAVA JE ZAGARANTIRANA
omiljena proljetna slastica
ISKORISTITE SEZONU
ISKORISTITE SEZONU
Ručak za pamćenje
Legendarno mjesto
TRAŽENA BILJNA DELICIJA
KAKVO OSVJEŽENJE
Recepti za prigodne dane
SKUHAJTE NA VRIJEME!