
Spektakl kraj Imotskog
Ima dana kad ne stignemo provesti puno vremena za štednjakom, ali ipak želimo jesti nešto toplo i ukusno, napravljeno od namirnica koje imamo pri ruci. Tu se često kao ideja nameće tjestenina, praktična, brzo gotova, povoljna i dostupna. Ovih dana mnogi će pokušati jesti zdravije i laganije obroke, jela bez mesa, na žlicu, kao i ona idealna za korizmu i post. Jedno takvo je ova tjestenina s umakom od tune i rajčice, za koju vam danas donosimo recept. Čak dva sastojka u ovom jelu su iz konzerve, što pripremu čini brzom i praktičnom.
Tunjevina je mnogima jedna od omiljenih riba, a osim svježe, koja je prilično skupa, često se konzumira ona iz konzerve. Ne treba ju jesti prečesto, jer sadrži dosta žive, no ako se povremeno nađe na vašem jelovniku ništa se strašno neće dogoditi. Tijekom zimskim mjeseci spas i “prečac” za brze obroke su pelati iz konzerve, koje u ljetnim mjesecima možete zamijeniti svježim rajčicama. U receptu će odlično funkcionirati i domaća šalša, pa ako ju imate zamrznutu ili vam je ostala koja staklenka, slobodno ju upotrijebite, jelo će biti još bolje.
Tjestenina s umakom od tune i rajčica jelo je za čiju vam pripremu neće trebati više od 15-20 minuta. U nju slobodno dodajte začine koje volite, a u receptu možete iskoristiti i ostatke povrća koje imate u frižideru, poput tikvice, mrkve ili paprike. U tom se slučaju pridržavajte istog recepta, samo povrće dodajte nakon što je luk omekšao, pirjajte desetak minuta, pa dalje pripremajte kako je navedeno.
Za pripremu ovog jela za dvije osobe bit će vam potrebno:
Spektakl kraj Imotskog
Ponovno u fokusu javnosti
Kvizovi
Stoljeće zagrebačke elegancije
Grad bajki i špilja
Kvizovi
Tjedan azijskih specijaliteta
Uskršnja trpeza
Savršena za uskrsni stol
Domaće je najbolje
TAKO UKUSNA
Slastica s potpisom grada
Omiljeni kolač
Prava blagdanska zvijezda
Dalmatinski klasik