Najbolji okusi Istre stižu u Zagreb na festival posvećen poznatim specijalitetima “Terre Magice”, probajte tartufe, pršut, gulaš od boškarina…

Foto: Unsplash

Razgledavanje šarmantnih srednjovjekovnih gradića, romantične šetnje uz more, uživanje u ukusnim delicijama, sportskim avanturama… Tu su i najljepši zalasci sunca, najbolje maslinovo ulje, zavodljive vinske kapljice i veličanstveni tartufi. Da, nema sumnje, Istra je jedna od najljepših hrvatskih regija i savršeno odredište za izlet. A da se u Istri stvarno dobro jede nije neka tajna. Dobra je vijest da ovog vikenda ne morate do najvećeg hrvatskog poluotoka, u njegove restorane i konobe, da biste uživali u najboljim okusima. Na Strossmayerov trg u Zagrebu stiže Istravaganza, festival istarskih specijaliteta!

U ZAGREB STIŽU NEKI OD NAJPOZNATIJIH ISTARSKIH PROIZVOĐAČA

Premijerno izdanje festivala Istravaganza održava se od 16. do 19. svibnja na Strossmayerovom trgu, na kojem je prije nekoliko dana završio festival azijske kuhinje. Na ulice Zagreba stižu prepoznatljivi istarski okusi i specijaliteti, a na festivalu sudjeluju neki od najpoznatijih proizvođača iz ovog kraja. Među njima su destilerija Aura, bujska pivovara San Servolo, vina Tomaz, Franković i Prelec, natura tartufi Pietro&Pietro… Ideja je ponuditi ugodno mjesto za druženje i opušteno uživanje, te ujedno slaviti Istru, njezine ljepote, kvalitetu i tradiciju.

GOSTUJUĆI CHEFOVI PRIPREMAJU VRHUNSKE DELICIJE

Svakog će dana na festival gostovati po jedan kuhar. Prvi u četvrtak dolazi Branko Ognjenović, koji će od 19 sati u 19 sati pripremati istarske raviole punjene crnim tartufima. Stipan Ilinčić u petak u 19 priprema gulaš od istarskog goveda. U subotu kuha Mario Grgošić, a u nedjelju Mario Madarić, ali njihovi specijaliteti još nisu objavljeni. Količine jela gostujućih chefova su ograničene, pa valja požuriti, ali ako vam i promaknu na ostalim štandovima tijekom cijelog trajanja festivala vrhunskih istarskih jela neće nedostajati. Program festivala i novosti možete pratiti na njihovoj web i Facebook stranici.

Pročitajte još