
ZA SVAKU POHVALU
Štrudla od jabuka ima posebno mjesto u mnogim kuhinjama, a ova s domaćim korama i savršenim tijestom vrijedi truda i vremena. Evo kako ju pripremiti!
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli štrudle i savijače, te male paketiće okusa omotane finim tijestom. A u svijetu slatkih štrudli, samo je jedna kraljica: ona od jabuke. I sami često posežemo za kupovnim korama i tako si olakšavamo pripremu, nemamo ništa protiv tog prečaca, ali ovaj put smo zasukali rukave i napravili cijeli posao od nule. I nije uopće bilo toliko teško! U nastavku donosimo naš recept za štrudlu od jabuka s domaćim korama, jednom kad ga isprobate uvijek ćete mu se vraćati!
Štrudla od jabuka jedan je od onih deserata koji nikad ne izlaze iz mode, a ona s domaćim korama posebno je ukusna. Jednostavna, mirisna i utješna, priziva djetinjstvo i toplinu doma. Jabuke su idealno punjenje za štrudlu, a volimo ih i u pitama, zbog balansa prirodne slatkoća i blage kiselosti koji stvaraju skladan okus. Njihova sočnost čini nadjev bogatim, a ne preteškim. Osim toga, jabuke se lako kombiniraju s cimetom, orasima, grožđicama ili vanilijom, pa svaka štrudla može imati svoj karakter.
Za savršenu štrudlu najčešće se preporučuju sorte jabuka koje imaju čvrstu strukturu i laganu kiselkastu notu, poput jonagolda, idareda, granny smith ili zlatnog delišesa. Takve jabuke tijekom pečenja ne postaju kašaste, nego zadrže lijepu teksturu i svježinu.
Što se tijesta tiče, koristite obavezno brašno tip 400 za pite i savijače. Nemojte ga požurivati, što duže bude odstajalo tijesto će se bolje razvlačiti. Jeste li spremni? Idemo na recept za štrudlu od jabuka s domaćim korama!
Tijesto:
Nadjev:
Premaz
ZA SVAKU POHVALU
Kultno mjesto u Dugavama
OD JUTRA NE STAJE...
Ručak gotov za tren
Zlato na tanjuru
GURMANSKI RAJ
Hranjivo šarenilo
PONOS ILOKA
MIRISNI KLASIK
Ispale su bolje nego ikad!
ODUŠEVLJENI SMO!
ODMAK OD KLASIKE
kremasti klasik
Slatka čarolija
Najslađa tajna Duge Rese
Jednostavno, a efektno
TRADICIJA NA TANJURU
GOTOV U TRENU!