
Recept se prilagođava svima
Imamo recept za hrskave pohane tikvice koje ćete pripremiti u svega pola sata! Savršene su za ljeto, a obožavaju ih i odrasli i djeca
Kad temperature porastu, rijetko tko želi sate provoditi uz štednjak. Zato su ljetna jela koja se pripremaju brzo i s nekoliko osnovnih sastojaka uvijek pravi hit. Od hladnih salata do jednostavnih jela iz tave, ljeto je idealno vrijeme za kuhanje koje ne oduzima mnogo vremena, a donosi puno užitka! I, naravno, povrće tada dolazi u prvom planu. Tržnice i vrtovi prepuni su svježih plodova, a tikvice su svakako među najomiljenijima. Neutralnog su okusa, svestrane su i mogu se pripremiti na bezbroj načina: pohane, punjene, pečene, u varivu ili na žaru. Pohane tikvice posebno volimo jer su hrskave izvana, a sočne iznutra. Idealne su kao prilog, predjelo ili čak glavno jelo, a djeca ih obožavaju čak i ako inače nisu ljubitelji povrća. Recept koji donosimo u nastavku ne zahtijeva mnogo truda, a rezultat će vas oduševiti!
Iako je recept jednostavan, tajna savršeno pohanih tikvica krije se u malim trikovima. Najvažnije je narezati tikvice na tanke ploške i malo ih posoliti prije paniranja. Tako će, naime, otpustiti višak vode i ostati čvrste i ukusne. Parmezan u smjesi daje dodatnu aromu i hrskavost, a kukuruzno brašno osigurava onu zlatnu, prhku koricu koju svi volimo.
Ono što najviše volimo kod ovog recepta jest to što ne zahtijeva nikakvu posebnu pripremu jer sve sastojke gotovo sigurno već imate kod kuće. Uz minimalan trud dobit ćete jelo koje se savršeno slaže s omiljenim ljetnim prilozima, umacima i salatama. Ako ih jednom probate, ove pohane tikvice sigurno će postati redoviti gost vašeg ljetnog stola!
Recept se prilagođava svima
SPOJ DVA SVIJETA
Torta za svaku priliku!
SIMBOL ŠIBENSKOG ZALEĐA
MOŽE I BEZ MESA!
Zdravlje u malom
Jesenska čarolija u tanjuru
TUŽNA VIJEST
ODA JEDNOM OTOKU
Recept se prilagođava svima
Torta za svaku priliku!
Jesenska čarolija u tanjuru
Klasik koji svi volimo
Ispale su bolje nego ikad!
Probali smo i svidio nam se
Naš novi favorit
Jednostavno, a posebno
ODMAK OD KLASIKE