
IMPRESIVNA GRAĐEVINA
Ako ste ljubitelj piletine i tražite način kako da vaša pileća krilca postanu prava zvijezda na stolu koja će baš svi obožavati, imamo rješenje za vas. Bez obzira na to pripremate li ih za nedjeljni ručak, roštilj s prijateljima ili jednostavni i brzi svakodnevni obrok, sočna i hrskava krilca uvijek su pun pogodak. Ključ je u dobroj marinadi, koja će mesu dati neodoljivu aromu, sočnost i savršenu zapečenost. U nastavku vam donosimo naš omiljeni recept za marinirana pileća krilca s kojim jednostavno ne možete pogriješiti!
Pileća krilca omiljeno su jelo diljem svijeta, poznato po svojoj svestranosti i sposobnosti da se prilagode različitim okusima i stilovima kuhanja. Zbog svog praktičnog oblika, lako se jedu i savršen su izbor za druženja i zabave, ali i brze obiteljske obroke. Krilca se mogu pripremati na različite načine – pečena u pećnici, pržena, na roštilju ili čak u fritezi, no ono što ih zaista čini posebnima je marinada koja im daje dubinu okusa. Uz dobru marinadu, pileća krilca dobivaju hrskavu zapečenost izvana, dok iznutra ostaju nevjerojatno sočna i mekana.
Kombinacija meda, maslinovog ulja, slatke crvene paprike, češnjaka i citrusnog soka (limun ili naranča) pruža balans slatkoće, kiselosti i blagog začina. Ovaj recept će dati pilećim krilcima lijepu aromu i sočnost. Sol i papar dodajte po želji, a cijeli sastav marinade će se lijepo karamelizirati tijekom pečenja, posebno zbog meda.
Krilca je najbolje marinirati najmanje sat vremena, no ako ih ostavite u marinadi preko noći, bit će još sočnija i aromatičnija. Kako biste postigli hrskavu koricu, pred kraj pečenja možete pojačati temperaturu pećnice ili uključiti funkciju roštilja na par minuta. Ako pripremate krilca na roštilju, pazite da ih pečete na umjerenoj vatri kako bi se ravnomjerno ispekla iznutra, a izvana zadržala hrskavost.
Bilo da ih pripremate za obiteljski ručak, roštilj u dvorištu ili kao zalogaj za večernje druženje s prijateljima, krilca su uvijek hit. Savršeno se slažu s hrskavim pečenim krumpirićima, svježom salatom ili grilanim povrćem. Dobar tek!
IMPRESIVNA GRAĐEVINA
Kvizovi
NAJSTROŽA KAZNIONICA
Ekološki turisti dobrodošli
SREĆOM NIJE AKTIVAN
Vikend za pamćenje
ISKORISTITE SEZONU
ISKORISTITE SEZONU
Ručak za pamćenje
Legendarno mjesto
TRAŽENA BILJNA DELICIJA
KAKVO OSVJEŽENJE
Recepti za prigodne dane
SKUHAJTE NA VRIJEME!
Tjedan azijskih specijaliteta