
Kvizovi
Postoje jela koja baš svi vole, za koja se iznenadiš kad čuješ da ih netko ne jede. S druge strane, neka izazivaju podjele, poput tripica ili drugih jela od iznutrica. Za njih se slobodno može reći: ili ih obožavaš, ili ne podnosiš. Krpice sa zeljem, čini nam se, ipak pripadaju u drugu kategoriju, iako se rade od svima dragih namirnica: tjestenine i kupusa. Ovo se jelo oduvijek jede u cijeloj kontinentalnoj Hrvatskoj, a u Slavoniji ćete ga naći pod imenom „flekice s kupusom“. Recept za krpice sa zeljem ne može biti jednostavniji, a možete ih jesti samostalno ili kao prilog mesu.
Kupus je jedna od najzdravijih namirnica, prepun je vlakana, vitamina i minerala. Jedan je od najboljih izvora vitamina C, sadrži vitamine K i B, ali i kalij, kalcij, magnezij… Odličan je saveznik u borbi protiv prehlada i gripe, a pritom je vrlo povoljan i pristupačan. Zimi često uživamo u jelima od kiselog kupusa, a svježeg ga jedemo na salatu, u jelima na žlicu, brojim jelima bez mesa ili s tjesteninom, kao u ovom receptu. Pripremite recept za krpice sa zeljem za sljedeći ručak i dobit ćete ukusno i zdravo jelo koje se brzo i jednostavno priprema.
Ovo jelo možete pripremiti i od kupovne tjestenine, no lako ju je pripremiti i kod kuće. Svježa tjestenina ima posebno finu teksturu i okus i kad je jednom probate više se nećete vraćati sušenoj. Lakše ju je pripremiti ako imate aparat za izradu tjestenine, ali ni bez njega nije teško. Trebat će vam valjak za tijesto i malo snage u rukama i začas ćete se diviti svojim domaćim krpicama. Za ovo jelo za četiri osobe bit će vam potrebno:
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Kvizovi
Vožnja za pamćenje
ODMOR ZA PAMĆENJE
DRAGULJ ZADARSKOG ARHIPELAGA
Hvala Ryanairu što postoji!
ČAROBNA SLAVONIJA
ZASLADITE SE, ZASLUŽILI STE
MEDITERANSKI KLASIK
Razgovor s Josipom Korakom
U SAMOM MUZEJU
omiljena proljetna slastica
ISKORISTITE SEZONU
ISKORISTITE SEZONU
Ručak za pamćenje
Legendarno mjesto