Kad vani zahladi, najbolje grije fina, topla domaća juha! Imamo šest recepata s kojima ne možete pogriješiti

Foto: Unsplash
piše Putni Kofer

Kada dođu hladniji dani, sve nam više pašu topla jela na žlicu, a fina juhica uvijek je rado viđena na stolu. Ona krijepi organizam, daje mu energiju i često se smatra da liječi prehlade, a kako bismo vam olakšali pretragu recepata za brze i jednostavne juhe, u nastavku donosimo šest ideja s kojima nikad nećete pogriješiti!

Regija na sjeveru traži od Europe: “Želimo da dan kod nas traje 26 sati! Tako ćemo privući nove stanovnike i promovirati svoj način života”

PILEĆA JUHA KOJA JE OTHRANILA GENERACIJE

Složit ćemo se svi: bez dobre juhe teško je zamisliti svečaniji obrok, nedjeljni ručak ili hladne zimske večeri, a jedna od nama najdražih juha zasigurno je pileća koju u Zagrebu i na sjeveru Hrvatske tradicionalno zovu “ajngemahtec”. Iako iskusni kuhari kažu da je najbolja kad se dugo kuha, ukusna pileća juha može se pripremiti i uz kraće kuhanje, a za njenu pripremu potrebno vam je tek nekoliko sastojaka.

SAZNAJTE VIŠE: Recept za pileću juhu

BRZA JUHA OD RAJČICE GRIJE I KRIJEPI, A GOTOVA JE U TRENU

Stručnjaci se slažu da je jesti juhu vrlo zdrava navika. Sadrži sol, hrani tijelo tekućinom, kalorijama i elektrolitima, a ako je gusta može biti i zaseban brzi i hranjivi obrok. I dok neke juhe treba kuhati dugo, dodati im niz sastojaka i oko njih se truditi, ponekad nam svima paše brzo i jednostavno rješenje fantastičnog okusa. Upravo je takav recept koji imamo za juhu od rajčice za čiju pripremu vam je potrebno samo 15-ak minuta.

Najljepši dvorci u Europi čuvari su prošlosti i intrigantnih priča: ovih deset svaki zaljubljenik u povijest mora posjetiti barem jednom u životu

SAZNAJTE VIŠE: Recept za juhu od rajčice

KREM JUHA OD BROKULE

U hladna, zimska poslijepodneva ništa ne paše bolje od tople juhe, jela na žlicu punog vitamina i minerala, koje je hranjivo i krepko. Krem juha od brokule upravo je takvo jelo, lako se priprema, zasitno je i ukusno, a pritom daje dovoljno energije bez osjećaja težine u želucu.

SAZNAJTE VIŠE: Recept za krem juhu od brokule

JEDNOSTAVNA JUHA OD TIKVICA

Tikvice su tipično ljetno povrće, no u trgovinama se mogu pronaći tijekom cijele godine. Možete ih peći, pripremati na roštilju, kuhati, puniti raznim nadjevima ili koristiti u musaki, a ako vam je dosta suhih jela i zaželjeli ste se nečega „na žlicu”, onda će vam prijati ovaj recept. Prirodna, savršeno kremasta, ukusna… Juha od tikvica može se poslužiti kao predjelo ili brzinska večera, a gotova je za samo dvadesetak minuta!

SAZNAJTE VIŠE: Recept za juhu od tikvice

KREPKA I MIRISNA GUSTA JUHA OD BUNDEVE

Jesen je u znaku jarko narančaste boje: bundeve su posvuda, svježe, mirisne, povoljne i svestrane. Jedemo ih u salatama, uz pečenje, u slasticama, no najpopularnije je jelo možda ipak krepka i mirisna gusta juha. Bundeva ima savršenu teksturu za ovo jelo jer je nakon termičke obrade meka i brašnasta, a njezin blagi, slatkasti okus savršeno paše uz različite začine, od nježnih mediteranskih, do onih žešćih i ljućih.

SAZNAJTE VIŠE: Recept za juhu od bundeve

IPAK VOLITE HLADNE JUHE? OVA OD KRASTAVACA OSVOJIT ĆE VAS NA PRVU

Ako ste se zasitili salata, a želite uživati u krastavcima, rješenje je hladna juha čija je priprema jednostavna, a okus izvrstan. Može se pripremati na dva načina, kuhanjem, pa hlađenjem juhe, ili blendanjem svih sastojaka bez paljenja štednjaka. Mi vam predstavljamo recept za ovu jednostavniju verziju, za koju će vam trebati tek nekoliko sastojaka, dobri začini i blender.

SAZNAJTE VIŠE: Recept za juhu od krastavaca

PODIJELI ČLANAK