
PUTEVIMA POVIJESTI
Ukusne juhe, jela na žlicu, složenci i pečenja, variva i jela bez mesa… Uz malo mašte, i ponešto vremena, moguće je svaki dan kuhati ukusna i raznovrsna jela. A mnoga od njih uistinu su jednostavna za pripremiti, a upravo takva najviše volimo tijekom radno tjedna, kad nemamo vremena predugo boraviti u kuhinji. Jedan takav jednostavni recept je i ovaj za tjesteninu s piletinom i gljivama. Tjestenina je jedna od omiljenih namirnica, piletina je najkonzumiranije meso na svijetu, a i gljive rijetko tko ne voli. Zato je ova tjestenina s piletinom i gljivama odličan brzi ručak u kojem svi uživaju!
Gljive su jedno od omiljenih jela na ovim prostorima, koristimo ih kao prilog, radimo rižota, pečemo na žaru, pohamo, od njih radimo juhe, dodajemo ih omletima… Često smatraju superhranom, uspijevaju u gotovo svim klimatskim uvjetima, a na svijetu ih postoji više od 50 tisuća vrsta. Međutim, samo ih je 200-tinjak jestivih, pa ako nemate znanja i iskustva prepustite berbu onima koji ih poznaju i kupite ih na tržnicama ili u trgovačkim centrima. Kod nas su najzastupljeniji šampinjoni, koje se savršeno slažu s piletinom. Od te se kombinacije namirnica mogu napraviti brojna zdrava i nutritivno hranjiva jela, poput ovog.
Za ovaj recept možete koristiti ostatak već pečenog bijelog mesa, ako ga, poput nas, svi za stolom izbjegavaju kad se peče cijelo pile. Druga je opcija ispeći na naglo filete i dalje ih koristiti u receptu kako je opisano. Tjestenina se kuha kratko, gljivama isto ne treba duga termička obrada, tako da je cijeli ručak na stolu za dvadesetak minuta. Za ovo će vam jelo, za dvije osobe, biti potrebno:
PUTEVIMA POVIJESTI
izgleda kao umjetničko djelo
Bella Italia
Kvizovi
Vožnja za pamćenje
ODMOR ZA PAMĆENJE
ZASLADITE SE, ZASLUŽILI STE
MEDITERANSKI KLASIK
Razgovor s Josipom Korakom
U SAMOM MUZEJU
omiljena proljetna slastica
ISKORISTITE SEZONU
ISKORISTITE SEZONU
Ručak za pamćenje
Legendarno mjesto