Bliži se najljepše doba godine, a ovo su najbolji adventski izleti u europske gradove

Foto: Unsplash
piše Putni Kofer

Okićene jelke, raskošne lampice u svim bojama i oblicima, zvuk zvončića i miris cimeta i klinčića u kuhanom vinu… Od najljepšeg doba u godini dijeli nas tek nešto više od mjesec dana, a mnogi već s prvim zahlađenjem počinju maštati o božićnim sajmovima i putovanjima u europske gradove koji upravo u prosincu odijevaju svoje najsvečanije ruho. Sve više gradova nudi poseban blagdanski ugođaj, a u nastavku vam donosimo nekoliko agencijskih aranžmana za adventska putovanja uz koje svu brigu oko organizacije možete prepustiti stručnjacima, a vi se možete u potpunosti opustiti i samo uživati.

Nevjerojatna "planina koja vrije" aktivni je vulkan s tri jezera koja mijenjaju boju, a uz nju su vezane brojne narodne legende i vjerovanja

MOZARTOV RODNI GRAD I ČAROBNA AUSTRIJSKA JEZERA

Jedan od najljepših gradova srednje Europe u prosincu postaje naprosto čaroban, a njegov je božićni sajam jedan od najstarijih u Europi. Upravo u Salzburgu se nalazi hotel u kojem ćete biti smješteni na ovom putovanju, a drugog dana posjećuju se St. Gilgen, St. Wolfgang i jedan od najpoznatijih austrijskih gradića na slikovitom jezeru – Hallstatt. Polasci su 3. i 17. prosinca, a cijena dvodnevnog aranžmana je 790 kuna. Više informacija potražite ovdje.

View this post on Instagram

A post shared by Jarosław Lech (@jaroslawlech.photography)

PREKRASAN CARSKI GRAD I JEDAN OD NAJPOZNATIJIH BOŽIĆNIH SAJMOVA NA SVIJETU

Advent u Beču, jednom od najšarmantnijih europskih gradova prekrasne arhitekture, institucija je za sebe koju bi svatko trebao barem jednom doživjeti. Mnoštvo znamenitosti, muzeja, dvorci, okićene ulice i najpoznatiji božićni sajam u Europi malo koga ostavljaju ravnodušnim. Ako ste kratki sa slobodnim danima, iskoristite ovaj jednodnevni aranžman s polascima 26.11., 03.12., 10.12. i 17.12. po cijeni od 289 kuna. Više informacija o ovom izletu potražite ovdje.

Za skupljanje kestena u šumama morate imati posebnu dozvolu! Evo kako ju izvaditi, koliko košta i što sve uključuje

ŠARMANTNA TOSKANA I JEDINSTVENI CINQUE TERRE U BLAGDANSKOM RUHU

Prekrasna talijanska regija Toskana u blagdansko doba odiše posebnom atmosferom i šarmom. Bologna, Firenza i slavni Cinque Terre, u prijevodu „pet sela”, samo su neka od mjesta koja ćete obići na ovom trodnevnom putovanju s dva noćenja. Cinque Terre su mala ribarska mjesta uvrštena na UNESCO popis zaštićene svjetske baštine zbog svoje iznimne prirodne ljepote, a Firenza je talijanska, ali i europska meka za ljubitelje umjetnosti. Polasci su 2., 9., 16. i 24. prosinca, a cijena iznosi 770 kuna. Više informacija o ovom putovanju potražite ovdje.

View this post on Instagram

A post shared by CINQUE TERRE ??/??/?? (@cinqueterretrip)

BOŽIĆNA ČAROLIJA U ČEŠKOJ METROPOLI

Grad glazbe, piva, prekrasne arhitekture i opuštene atmosfere najljepši je u blagdansko vrijeme. Njegove ulice, crkve, mostovi ukrašeni su s posebnom pažnjom, a na božićnom sajmu uz zvuke božićnih melodija možete kupiti rukotvorine, mirisne tople napitke i pojesti poznate češke delicije. Trodnevno putovanje u Prag s dva noćenja ima polaske iz Zagreba i Osijeka, 1., 8. i 15. prosinca, a cijena je 896 kuna. Više informacija potražite ovdje.

NEZABORAVNO PUTOVANJE U SELO DJEDA BOŽIĆNJAKA

Ako želite svojoj djeci priuštiti putovanje koje nikad neće zaboraviti, ili se i sami nakratko vratiti u djetinjstvo, otputujte u Rovaniemi, grad u finskoj pokrajini Laponiji u kojem je smješteno prekrasno uređeno selo Djeda Božićnjaka. U njegovom se poštanskom uredu nalaze pisma djece iz cijeloga svijeta! Vožnja saonicama koje vuku haskiji, posjet farmi jelena, promatranje polarne svjetlosti, odnosno „aurore borealis” u večernjim satima, samo su neki od mogućih fakultativnih izleta na ovom putovanju.  Polazak na put s jednim noćenjem je 17. prosinca iz Zagreba, aranžman stoji od 5690 kuna, a izleti se dodatno plaćaju. Više informacija o ovom putovanju potražite ovdje.

View this post on Instagram

A post shared by Visit Rovaniemi (@visitrovaniemi)

PODIJELI ČLANAK