
SPOJ DVA SVIJETA
Brza i zdrava fritaja od brokule idealan je obrok za svaki dan. Pogledajte recept, trikove i ideje za varijacije ovog tradicionalnog jela
Kad se zaželite nečega brzog, a hranjivog, teško da išta može nadmašiti dobru fritaju. Nije potrebno dugo stajati uz štednjak da biste dobili jelo koje izgleda privlačno i nudi obilje zdravlja na tanjuru. Fritaja od brokule sjajan je primjer kako se u nekoliko poteza može stvoriti obrok koji će vas razveseliti i zasititi, a pritom ostaviti prostora za razne kombinacije začina i dodataka.
Brokula je jedna od najzdravijih namirnica koje možemo uvrstiti u prehranu. Bogata je vitaminima C, K i A, sadrži vlakna koja potiču probavu, a poznata je i kao odličan izvor biljnih proteina. Njene male zelene cvjetne glavice prepune su antioksidansa koji jačaju imunitet i pomažu tijelu u borbi protiv stresa i umora. Osim toga, brokula je svestrana, jednako dobro funkcionira u juhama, salatama, prilozima, ali i u ovakvim toplim jelima koja griju dušu.
Fritaja je jedno od onih jela koje nas odmah vraća u djetinjstvo i podsjeća na mirise domaćih kuhinja naših baka. U svojoj jednostavnosti krije bezbroj mogućnosti i baš zato joj se uvijek vraćamo. Možete je obogatiti raznim vrstama povrća, od blitve, špinata, tikvica, paprika i rajčica pa sve do krumpira ili artičoka. Ako dodate gljive, poput šampinjona ili vrganja, dobit ćete puniji i zemljani okus, dok će svježe začinsko bilje, peršin, vlasac, bosiljak ili origano, unijeti mirisnu svježinu. Ljubitelji jačih okusa uvijek se mogu poigrati s različitim sirevima, od parmezana i fete do paškog ili kozjeg sira, a ništa ne sprječava da ubacite i malo pancete, pršuta ili kobasice za one dane kada želite zasitniju verziju.
Ipak, ono što je najljepše kod fritaje jest to da je brzo gotova, ne traži posebne kulinarske vještine i gotovo uvijek uspijeva. Idealna je za dane kada nemamo puno vremena, a želimo pojesti nešto zdravo, ukusno i hranjivo. Obrok se zaista lako prilagođava sezoni, raspoloženju i onome što se nađe u hladnjaku.
SPOJ DVA SVIJETA
Torta za svaku priliku!
SIMBOL ŠIBENSKOG ZALEĐA
MOŽE I BEZ MESA!
Zdravlje u malom
Jesenska čarolija u tanjuru
TUŽNA VIJEST
ODA JEDNOM OTOKU
OKUS TRADICIJE
Torta za svaku priliku!
Jesenska čarolija u tanjuru
Klasik koji svi volimo
Ispale su bolje nego ikad!
recept za brzi ručak
Probali smo i svidio nam se
Naš novi favorit
Jednostavno, a posebno
ODMAK OD KLASIKE