
DUH TOSKANE U SREDIŠĆU
Bez razvlačenja tijesta i kompliciranja! Razljevača s blitvom i sirom odličan je izbor za svaki dan, a lako se prilagođava sezonskim namirnicama
Kad poželimo nešto lagano, hranjivo i brzo gotovo, rado posežemo za receptima koji ne zahtijevaju previše pripreme, a nude maksimalan užitak. Upravo takva je ova brza razljevača s blitvom i sirom, jelo koje podsjeća na klasičnu pitu, ali bez kora. Neki je zovu i pita sa sirom i blitvom bez kora, no kako god je nazvali, jedno je sigurno, okus će vas oduševiti!
Ova razljevača idealna je za sve koji vole praktična jela koja se mogu poslužiti topla ili hladna, kao ručak, večera ili međuobrok. Priprema ne zahtijeva puno vremena ni komplicirane korake, a sastojci su pristupačni i lako zamjenjivi. Umjesto blitve možete koristiti špinat, tikvice ili kombinaciju povrća, što znači da se recept može prilagoditi sezoni i onome što imate u hladnjaku.
Blaga kremoznost svježeg sira i jogurta u kombinaciji s kukuruznim brašnom daje savršenu teksturu: mekano iznutra, a zapečeno i zlatno na vrhu. Upravo ta jednostavna priprema i prepoznatljiv domaći okus čine ovu pitu omiljenim jelom u brojnim kućanstvima.
Ako želite da vaša pita sa sirom i blitvom bez kora bude još ukusnija, slobodno eksperimentirajte s dodacima. Češnjak se izvrsno slaže s blitvom, a možete dodati i malo naribanog sira za dodatnu dubinu okusa. Prilikom pečenja pripazite da ne prepečete donji sloj. Zlatno-smeđa boja na vrhu znak je da je gotova.
Još jedna prednost ovog recepta je što ga možete pripremiti unaprijed i ponijeti sa sobom na posao, piknik ili kao zdravi snack za djecu. Uz jogurt, par cherry rajčica i malo maslinova ulja, dobit ćete obrok koji izgleda kao s naslovnice i okusom ne razočarava.
DUH TOSKANE U SREDIŠĆU
recept za brzi ručak
ODUŠEVLJENI SMO!
Izletište 'Srce Bukovice'
Probali smo i svidio nam se
ODUŠEVILI SU I MICHELIN
PROBALI SMO I FINO JE!
Naš novi favorit
OKUSI KASNOG LJETA
recept za brzi ručak
Probali smo i svidio nam se
Naš novi favorit
Jednostavno, a posebno
ODMAK OD KLASIKE
Brzo, ukusno i drugačije
Bezvremenska klasika
Jednostavno, a savršeno
Najslađa tajna Duge Rese